Csomagolópapír Újrahasznosítása

Karácsonyi ajándékok csomagolópapírjainak újrahasznosítása

A gyönyörűen becsomagolt ajándékok nem sokáig tudnak a fa alatt pompázni: felbontjuk, széttépjük és végeredményben bármilyen úton kihámozzuk belőle az ajándékokat. Kíváncsiságunk sokszor nagyobb annál, mintsem a szép felbontásra koncentráljunk, főleg gyerekek esetén.

Kár azonban rögtön kidobni a szebbnél szebb csomagoló papírokat vagy ajándékdobozokat, hiszen számtalan módja van annak, hogy felhasználhassuk őket más formában.

Karácsonyi ajándék csomagolásából szilveszteri dekoráció

Ha csupán csak cafatok vagy kisebb összefüggő papírok maradtak az ajándék csomagolókból, akkor azokat még idén szilveszterkor felhasználhatjuk.A nagyobb darabokból készülhet mulatságos újévi fejfedő: egyszerű tölcsért hajtogatunk belőle, összeragasztjuk és egy gumi segítségével rögzíthetővé is válik. Jól fognak mutatni benne a családtagok, gyerkőcök.A kisebb csomagolópapír maradványokat ugyanakkor az újévi díszítéshez dekorációhoz is felhasználhatjuk. Jó kis láncos függő díszeket készíthetünk, melyeket kifüggesztve a lakás több pontján, varázslatos parti hangulatot teremtenek. Ha vannak gyerekek, akkor kifejezetten élvezni fogják ezek elkészítését is.
Fuggo Diszek
A legapróbb darabokat pedig csak vágjuk fel apró szálakra, és kész is az újévi konfetti. Mely tökéletesen megadja a színes, csillogó évzáró hangulatot, bár az új évet garantáltan takarítással kezdjük utána.
Konfetti

Az ajándékok csomagolásait megtarthatjuk későbbi ünnepekhez is

Ha nem kifejezetten karácsonyi mintás csomagolópapírt használtunk az ajándékokhoz, akkor könnyen felhasználhatjuk a maradékot más ünnepnapokhoz. Például egy születésnapi zsúron a színes csomagolópapírok jó szolgálatot tesznek: kihúzhatunk girlandokat és készíthetünk gyerekeknek varázspálcát.

Varazspalca

A következő ajándékok csomagolásakor is bevethetjük különböző formában:

  • Felaprítva kiváló térkitöltő anyagként szolgál, így feltölthetünk vele például egy ajándékdobozt is.
  • Egy kicsit több munkával pedig masnit is lehet belőle hajtogatni, amely feldobja a hagyományos csomagolást.


Csomagolas

Ajándékcsomagolások felhasználása egyéb módokon

Akik kifejezetten vigyázni szeretnének egy-egy könyvre, sokszor be is fedik azt, hogy ne sérüljön utazás vagy olvasás közben. Máskor a kedvenc naplónk, szakácskönyvünk érdemli meg, hogy újra befedjük, amennyiben nem szeretnénk, hogy tönkremenjen a túl gyakori használattól. Ugyanígy a kisebb gyerekek számára is elengedhetetlen valamiféle extra borítás a füzetek és tankönyvek hadában. Ezek mindegyikéhez szóba jöhet a karácsonyi csomagolópapírok újrahasznosítására.

Konyv Boritas

Még nagymamáinktól láttuk, hogy kibélelik a fiókokat, polcokat, hogy ne sérüljenek a bútorok a használat során. Akár követjük ezt a szokást akár nem, számtalan rendszerezéshez és tároláshoz jól jöhetnek a használt csomagolópapírok. Mivel ma már tényleg csodaszép papírok közül tudunk válogatni, így akár nem csak egy eldugott polcra kerülhetnek becsomagolt kis fakkok, hanem az íróasztalunkra is készíthetünk egyedülálló ceruzatartókat.

Csomagolt Ceruzatartok

A legtöbb ajándék csomagolását felhasználhatjuk jövőre is!

Ha elegendő helyünk van a tárolásra, akkor a használt karácsonyi csomagolópapírokból a következő évben rengetegféle mindent készíthetünk.Már az adventi időszakban jó hasznát vesszük a karácsonyi előkészületek során. Egyszerű újrahasznosító ötlet az adventi kalendáriumhoz való felhasználása. Feldobhatjuk vele régi adventi naptárunkat, és ezáltal új színben tündökölhet vagy akár egy teljesen újat is készíthetünk. És ahelyett, hogy kidobnánk az egyszer már használt papírokat, számtalan különböző alapanyag közül válogathatunk, így a végeredmény biztosan nem lesz unalmas.

Adventi Kalendarium

A családnak és barátoknak szóló üdvözlőlapok készítéséhez is tökéletes alapanyagot biztosítanak az előző évről maradt csomagolók.

Udvozlo Lap

Karácsonyi ajtódísz is az ünnepi hangulat fontos eleme, és természetesen szintén készülhet papírból. Egyszerű, de mutatós díszt kapunk, ha felhasználjuk a színes, karácsonyi témájú csomagolókat.

Karacsonyi Ajtodisz

Amennyiben ilyen terveink vannak, praktikus, ha már idén külön tesszük el ezeket a papírokat, így jövő karácsonykor a teljes karácsonyi pakk előszedése nélkül hozzáférünk az alapanyagokhoz.

Mindent összevetve érdemes szép csomagolópapírokat választani, akár egymással harmonizálókat is, így nemcsak a fa alatt tudnak jobban mutatni, hanem akár a későbbi újrahasznosításuk során is. Végül, de nem utolsó sorban, ha mégis kidobásra kerülnek csomagolásaink, akkor legalább szelektíven tegyük ezt, védve ezzel a környezetünket!További hasznos ötleteket találsz a csomagolópapírok újra felhasználáshoz a Pinterest oldalunkon.

Shopping Cart