adventi-kalendarium-otletek

Milyen adventi kalendáriummal tedd színesebbé a decemberi időszakot?!

2022-es adventi kalendáriumokat ide kattintva találsz.

Az adventi időszak egyik legkedvesebb szokása az adventi kalendáriumok ajándékozása, készítése. Elsősorban a gyerekek számára izgalmas időszak, hiszen számukra egy örökkévalóságnak tűnik kivárni amíg a Jézuska meghozza az ajándékokat. De a felnőttek sincsenek ezzel másképp: számukra a karácsonyi időszak, főleg a két ünnep között, fontos, hogy a lazításról, pihenésről szóljon, hiszen az év többi időszakához képest itt talán akad egy kis szusszanásnyi idő, felkészülni a következő év kihívásaira. Így hát nem csoda, ha gyermeki lelkesedéssel örülnek ők is az adventi kalendárium által rejtett apróságoknak, felpezsdítve ezáltal az ünnepi várakozás pillanatait.

Ma már nemcsak a hagyományos csokis, cukorkás kalendáriumok jutnak eszünkbe: jóformán az összes kozmetikai márkának van saját kalendáriuma, ugyanúgy ahogy a legismertebb édességgyártóknak is. A legegyszerűbb csokis tábláktól egészen a sörös adventi kalendáriumokig mindenki számára tudunk olyat találni, ami örömmel tölti el ebben az időszakban. És ne feledjük, hogyha személyesen készítjük úgy még inkább szívhez szóló lesz a meglepetés.

Összegyűjtöttünk néhány hagyományos és jó pár különleges témájú és formájú adventi kalendáriumot, hogy mindenki találjon olyat, amit szívesen ad szeretteinek.

A klasszikus csokoládés adventi kalendárium

Ha a szó szoros értelmében megédesíteni szeretnénk a karácsony előtti heteket, akkor hagyományos, apró csokoládékat tartalmazó adventi kalendáriumot választunk. Kedvenc csokoládé márkáink legjava készül ilyen meglepetéssel felnőtteknek is.A Lindt márka Lindor adventi kalendáriuma 24 gömb pralinét tartalmaz, különféle ízesítésekkel. Praktikus, kocka alakú dobozban érkezik, melynek minden oldalán találunk kinyitható ablakokat.
Lindt Lindor Adventi Naptar Kocka 300 G 777929 Hu
Még különlegesebb kulináris élményt ad a Staud’s „Karácsony a bécsi Brunnenmarkt”-on tematikájú adventi kalendáriuma. A bécsi manufaktúra kezdeti idejére repít minket vissza, majdnem 50 évvel ezelőttre, és elhozza otthonunkba a legrégebbi klasszikus csokiktól kezdve a most divatos bio alkotásokig nyúló különleges ízeket.

Stauds Adventi Naptar Karacsony A Becsi Brunnenmarkt On 1 Set 786606 Hu
Kicsit újragondolva és igazodva az aktuális trendekhez a ProteinBall kínálatában találunk mindenmentes, vegán adventi kalendáriumot is. Ezek a protein golyók szója, GMO, cukor és gluténmentesek, így tökéletesen illenek reformétrendet és diétázók asztalára is. Hat különböző ízű praliné található az ablakok mögött, és egy ráadás szentestére. A Pro-Ho-Ho-Ho-Tein édes, és mégis egészséges finomság az adventi időszakra.
Adventi Naptar Proteingolyo
Hasonló továbbgondolása a klasszikus csokis megközelítésnek az alkoholos töltelékkel ízesített trüffelek világa kifejezetten felnőttekre gondolva. Visszaköszönnek a legnépszerűbb italok a pralinékban: érezhetjük a whisky, vilmoskörte, pezsgő, konyak aromáit csokoládéba burkolva. Mámorosan édessé teszi a karácsonyi várakozás időszakát ez az édességválogatás.

Alkoholospraliné Adventinaptár

Tudtad, hogy az adventi kalendárium története egy németországi kisfiútól és anyukájától ered? Gerhard annyira türelmetlenül várta a karácsonyt, hogy édesanyja szerette volna számára megédesíteni a várakozás időszakát. Ezért egy kartonpapírra felírta a karácsonyig hátralévő napokat, és mindegyik naphoz tűzött egy cukorkát, melyet aznap elfogyaszthatott a kisfiú. Gerhard felnőtt korában szerette volna, ha a többi kisfiú is megismeri ezt a szokást, és ezáltal varázslatosabb lesz számukra az advent időszaka. Így hódította meg ajándékozási ötletével az egész világot, örömet szerezve ezzel minden gyermeknek és családjaiknak.

Női kedvenc: kozmetikumokat és szépségápolási termékeket rejtő kalendárium

A célközönség adott. Minden nőnek fontos, hogy szépnek érezze magát az év minden napján. Különösen jól jön ez a téli, bekuckózós időszakban. Egy szép árnyalatú rúzs, mely feldobja az arc vonalait, egy különleges illatú kézápoló krém vagy egy apró kiegészítő, amit már régóta ki szeretne próbálni. Ha kedvenc márkáját választjuk, garantált a siker.

Régi, klasszikus márka minden korosztály számára: a Nivea. Adventi kalendáriumában megtaláljuk a legkülönfélébb termékeit a klasszikus Nivea krémtől kezdve az apró szépségápolási kiegészítőkig. Tartalmaz barnító testápolót, arcmaszkot, körömfényező reszelőt, ajakápolót és még további húsz apróságot, melyet maximálisan ki tud használni szerettünk, akinek ajándékozzuk.
Nivea Advent Calendar Adventi Naptar
Kicsit specifikusabb csomagot is választhatunk: a Douglas drogéria adventi kalendáriuma bőrápolási fókusszal jelent meg. A rendkívül ízléses kocka alakú doboz különböző arcmaszkokat, különféle hatású ampullákat és krémeket rejt, melyet imádni fognak azok a nők, akik sokat adnak bőrük egészségére és esztétikus megjelenésére.
Adventi Kalendárium Douglas
A smink szerelmeseinek találunk kifejezetten smink termékekkel feltöltött adventi kalendáriumokat is. Rájuk gondolt a Revolution márka 2020-as adventi naptár megalkotásakor: exkluzív szájfények, rúzsok, szemhéjpúderek és változatos smink ecsetek vannak eldugva az egyes fakkokban. Minden napra jut egy új kiegészítő, mellyel feldobhatja az aznapi megjelenését szerettünk. Ráadásul idén több ízben is reflektorfénybe kerül az arc, ha az otthoni munkavégzésre és online kapcsolattartásra gondolunk.
Revolution Adventikalendárium
Sok-sok adventi naptárat találunk még szépségápolási témában: parfümökkel, fürdősókkal, és többféle témakörben. Nagy előnye ezeknek, hogy így lehetősége nyílik női ismerősünknek kipróbálni rengeteg új dolgot, kisebb kiszerelésben és kiválasztani kedvencét belőle anélkül, hogy a nagyobb kiszerelésű termékekkel kísérletezgetne.

Adventi kalendárium a férfiakra hangolva

Habár férfiaknak is készülnek szépségápolási tematikájú adventi naptárak, biztosan nem értékelik annyira ezeket a meglepetéseket, mint a nők. Így érdemesebb olyan tematikában gondolkozni, ami garantáltan sikert fog aratni náluk.Ilyen lehet például az adventi belga sörnaptár. 24 különböző belga sört rejt a kalendárium, így segíti az ellazulást a pörgős karácsony előtti időszakban. A sör szerelmeseinek a kedvence periódusa lehet ez három hét, és biztosan sokkal szívesebben hozzájárulnak az előkészületekhez is, ha feldobjuk ezekkel a minőségi sörökkel a napjaikat.
Belga Adventi Sörnaptár
Szintén az alkoholos italok ihlették Anthon Berg adventi kalendáriumát: a leghíresebb szeszesitalok dán étcsokoládéba burkolva. A vörös díszdoboz ablakai mögött üveg formájú étcsokoládékat találunk, huszonnégyféle minőségi alkohollal töltve, mint a Sauza tequilája, a Canadian Club Whiskyje vagy a Sobieski vodkája.

Idrinks Anhton Berg Adventi Kalendarium

Minden napra más ízű tea adventi kalendáriumban

A téli szezon az igazi kedvenc tea imádók számára. Ajándékozzunk számukra olyan adventi kalendáriumot, amely minden napra tartogat egy különböző ízt. Klasszikus zöld vagy gyümölcsteát, fekete teákat vagy éppen egzotikus élményeket a karácsonyi bögrénkben. Tökéletes társ az esti lazításhoz, ezáltal hangolódva a karácsonyi ünnepekre.A Dallmayr adventi naptára egy-egy filtert tartogat minden napra, és egy karácsonyi látképpel díszített dobozba van csomagolva.
Dallmayr Adventikalendárium
A Demmers Teahouse mini dobozos teákat rejtett az adventi kalendárium ablakai mögé, letisztult, egyszerű megjelenéssel.

Demmers Teakalendarium2020

Adventi kalendáriumok gyerekeknek

Talán még mindig a gyermekek örülnek a leglelkesebben az apró meglepetéseknek, amiket a kalendárium rejt. Már itt sem pusztán a kedvenc csokimárkából tudunk választani, hanem egészen sokféle, változatos tematikájú adventi naptárakat ajándékozhatunk gyerekek számára.Ha maradunk az eredeti csokis tartalmaknál, akkor jó választás lehet a Milka Magic Mix kalendáriuma. Különböző apró édességeket, más más töltelékű csokikat tartalmaz, a már ismerős lila alapokon.

milka-magic-mix-adventi-naptar-204g

Amennyiben a csoki már nem menő, válogathatunk a Lego számos adventi kalendáriumából, melyek adott témához, meséhez kötődően egy-egy kisebb figurát tartogatnak minden napra a karácsonyi ünnepekig. Az egyik legnépszerűbb darab a Harry Potter könyvből, filmből merít. Az apró figurák segítségével a gyerekek minden nap eljátszhatnak egy-egy emlékezetes jelenetet a filmből.

Harrypotter Adventi Kalendárium

Kifejezetten lányoknak szól a Barbie-s adventi naptár – melyben találnak egy babát, és minden napra egy-egy kiegészítőt hozzá. Talán ahogy ők maguk is szeretnék, hogy a szekrényben mindig legyenek újabb darabok. Az ünnepekre a baba többféle szettel is rendelkezik, és hamar elrepül az adventi időszak.

Adventi naptár téma, amire nem is gondolnál

Bio adventi kalendárium

Mit szólnál ahhoz, hogy szó szerint megfűszerezheted szeretted minden napját vagy akár az egész családjáét? A Sonnentor Bio adventi kalendáriuma 24 féle különleges ízt rejt, mely érdekesebbé teszi a decemberi hangulatot. Többek között tartalmazza édes fűszereket is, mint az “Aladin kávé fűszere” vagy mézeskalács fűszer, és sós ételeket is feldobó válogatásokat. Azért, hogy ne csak az ünnepi ebéd legyen nagyszerű, hanem a várakozást is szebbé varázsolhatjuk az adventi kalendáriummal.

Sonnnetor Adventi Fuszer Naptar

Verses adventi kalendárium

Igazán rendhagyó ötlet a verses adventi kalendárium. Szabó T. Anna versei és Rofusz Kinga illusztrációi biztosítják, hogy minden nap egy verssel, vagyis egy lépéssel közelebb kerüljünk belső nyugalmunk megtalálásához és az ünnepi lecsendesedéshez. Segít a pörgős, sokszor kaotikus évet magunk mögött hagyni és kicsit megnyugodni és erőt gyűjteni a következő évünkhöz.
Adventi Kalendárium Verses Kötet
Nemcsak tárgyakat, hanem közös élményeket is tartogathat ez az időszak, akár vezetett módon is. És mennyivel több dologra fogtok majd emlékezni! Ebben segít az Édes napok névre hallgató adventi élmény kalendárium. Minden napra jut egy élménykártya, melyek mini programjavaslatok vannak egy-egy vízfestékkel készült illusztráció keretében. Családbarát, hiszen köteléket épít, visszafogott és minimalista az egyszerű és könnyed designnal köszönhetően, és a következő évi időszakban is felhasználható. Jó társaságban repül az idő, nem mellesleg a karácsonyi ünnepekig teljesen egymásra hangolódik az egész család.

Adventi Naptár Élményekkel

Saját kezűleg készített adventi kalendárium, egyénileg kiválasztott ajándékokkal

Ha bátrabbak vagyunk vagy jó a kézügyességünk, akkor igazán szívhez szóló kalendáriumot készíthetünk szeretteinknek saját magunk is.Ebben az a jó, hogy teljesen a saját igényeinkre szabhatjuk kívül-belül:

  • biztosan illeni fog a nappali, a konyha vagy éppen a gyerekszoba stílusához, a karácsonyi dekorációhoz,
  • és a benne lévő apró ajándékok mind mind gondosan válogatottak, így garantáltan a szerettünk kedvencei.

Azonban jóval több tervezést és erőforrást igényel egy-egy ilyen adventi naptár elkészítése. Először is ki kell találnunk a koncepciót, a naptár stílusát, az ajándékok méretét és ezeket összehangoltan felépíteni. Beszerezni a hozzávalókat a naptárhoz, valamint magukat az ajándékokat is.Viszonylag egyszerűbb kivitelezést igényel, amennyiben apró papírtasakokban rejtjük el a napi ajándékokat, majd azokat feldíszítjük és valamilyen módon felakasztjuk, vagy összegyűjtjük. Lehet ezt falra akasztani vagy éppen a lépcsőre is, de igazán jól mutat egy faládában is. Számos ötletet találunk ilyen megoldásokra a Pinteresten.

Adventi Kalendárium Papírzacskóból

Persze az édesség naptár is kiváltható anya vagy nagyi konyhájában is. Igazán kreatív megoldásokkal találkozhatunk, amennyiben mézeskalácsokból készítünk adventi naptárat. Minden napra jut egy különböző alakú vagy díszítésű mézeskalács figura, mely esetén csak az jelent kihívást, hogy sokszor sajnáljuk megenni ezeket a csodásan feldíszített mézeskalácsokat.

Adventikalendárium Mézeskalácsból

Ha szeretnél még több ötletből meríteni a saját készítésű adventi naptárhoz, akkor lapozd fel DIY adventi kalendáriumok cikkünket. Ebben nemcsak egyszerű és rendkívül mutatós naptár ötleteket találsz, hanem majdnem 40 apró ajándék típust is felsorolunk, melyekkel feltöltheted az ablakokat.

Adventi naptárak, melyeket te tölthetsz fel élettel

Amennyiben csak félig vagyunk merészek és csak a napok feltöltését vállaljuk szebbnél-szebb alap darabokkal találkozhatunk. Ebben az esetben ránk csak az apró meglepetések beszerzése vár. Ilyenkor érdemes olyan megoldást választani, melyet akár a következő években is fel tudunk használni, ezáltal újrahasznosítva magát a naptárat.

A Tchibo házikó alakú adventi naptára praktikus kis dobozokból tevődik össze, mindegyik számozott formában. Már maga a házikó is karácsonyi hangulatot teremt, lakásunk dekorációs eleme lehet. Tegyünk bele különböző édességeket, apró játékokat vagy akár egy nagyobb játék darabjait, ezáltal színesebbé varázsolva a téli estéket.
Adventi Kalendárium Házikók Tchibo
Szintén kitűnő karácsonyi dekorációként is szolgál, a kézzel varrt falra akasztható adventi naptár. A téli tájkép 24 viszonylag nagy 7,5×7,5 cm-es zsebnek ad helyet, melyben kényelmesen elférnek az adventi ajándékok.

Adventi Kalendárium Falraakasztható

Reméljük, hogy sikerült inspirációt gyűjtened az adventi időszakra. Ha további ötletekre vagy kíváncsi, látogasd meg Pinterest oldalunkat.

Shopping Cart