Fényképes Karácsonyi Ajándékok

Frappáns fényképes ajándékok a bögrén túl…

Mindegyikünk ismer jó néhány egyedi fényképpel ellátott ajándékot: gondolhatunk itt olyanokra, mint a bögrék, pulcsik, faliórák és párnák, amikből már a legtöbbünknek van nehány otthon és már elég hétköznapinak számítanak. Ugyanakkor ahogy a technológia fejlődik egyre több tárgy esetében megoldható az egyedi fényképes változat elkészítése és valljuk be: mindnyájan szívesen látjuk viszont magunkat egy-egy régi jó barátunk, szerelmünk vagy családtagunk társaságában újra átélve a megörökített pillanatot.

Épp ezért az alábbiakban felsoroltunk nektek néhány olyan stílusos ajándék tárgyat, amit saját fotótokkal láthattok el, hogy mindig emlékezzetek az együtt töltött pillanatokra! Ha pedig megtetszik nektek valamelyik típus nyugodtan gyűjtsétek is őket, hisz a szép emlékeket mindig érdemes megőrizni!

Ajándék vászonfotó képből

Jó érzés megpihentetni szemünket a fali képeken, különösen akkor ha egy számunkra kedves pillanatot, élményt idéznek fel bennünk. Egyszerre barátságosabbá válik a szobánk, lakásunk, és úgy érezzük, hogy szeretteink mindig ott vannak velünk. Ezért ha személyes ajándékot keresünk, akkor egy-egy gondosan kiválasztott fényképből csináltathatunk vászonképet.A kép kiválasztásakor kulcsfontosságú, hogy figyeljünk:

  • a fénykép minőségére, felbontására, hiszen máskülönben homályos lehet;
  • színeire és stílusára, hogy összhangban legyenek a berendezésekkel, kiegészítőkkel;
  • valamint hogy mindenkiről előnyös kép legyen.

Kifejezetten fontos, hogy akinek ajándékba adjuk a vászonképet, ő maga is szeresse azt a fotót. Jó emlékei legyenek arról a bizonyos eseményről és azokról a személyekről, akik a képen vannak. A legfontosabb pedig, hogy előnyösnek találja magát a fotón. Erről könnyen meggyőződhetünk ha egy spontán teázás, képnézegetés alkalmával megmutatjuk neki a fotót, és ő is helyesli, hogy valóban jól sikerült. Máskülönben, ha megjegyzéseket tesz magára, említi, hogy nem jól állt a haja, vagy félrenézett vagy bármi kritikus megjegyzést tesz, jobb ha tovább keresed a tökéletes képet. További támpont lehet a fotó megválasztásakor, ha olyat választunk melyet feltöltött a közösségi oldalára, hiszen akkor biztosan elégedett is vele.

Ajándék fényképes vászonkép

A kephaz.hu-n speciális, magas minőségű olasz vászonra nyomtatják a képeket, melyek 100%-ban pamutból készülnek. A vízálló digitális nyomtatásnak köszönhetően a képek sokáig megőrzik eredeti színeiket, és nem fakulnak ki. A vászon lucfenyőből készült keretre van feszítve, és a felakasztáshoz szükséges kiegészítőket is tartalmazza.

Saját fotóval készített vászonkép

Ajándék vászonképek kollázsba rendezve

A modern designhoz jól illenek a sok fényképet tartalmazó falfelületek. A fényképkeretek stílusától függően igazíthatjuk egymáshoz a különböző méretű, alakú, témájú fotókat, ezáltal varázsolva személyesebbé a teret. Ha előre gondolkozunk, hogy milyen több stílusú képet szeretnénk ajándékozni, akkor akár több alkalomra előre is meg lehet szerettünk ajándéka. A Pinterest-et böngészve sok képelrendezési struktúrát is találunk, melyek alapján összeválogathatjuk a képeket a következő ünnepekre.

Fali fénykép elrendezés

Ajándék fényképes hűtőmágnes

Sokunk hűtője tarka a különböző külföldi utakon beszerzett vagy ismerősüktől kapott hűtőmágnesektől. Azonban mások számára ezek sokszor nem mondanak semmit. És valljuk be az évek múlásával magunknak is egyre inkább törni kell a fejünket, hogy milyen emlékeink kötődnek az adott nyaraláshoz helyhez ahonnan hoztuk.Így sokkal személyesebb ajándék családunknak, szeretteinknek, ha olyan egyedi fényképes hűtőmágnest ajándékozunk nekik, melyen egy konkrét pillanatot örökítettünk meg. Ránézve tényleg utazhatunk az időben, hiszen beugrik számos emlék, amely ahhoz a naphoz kapcsolódik. Szeretteink számára is sokkal jobb, ha álmosan a reggeli után kutatva meglátják a hűtőn a mosolygós arcunkat, az önfeledt nevetést, amint éppen a tengerparton pózolunk. Mindjárt szebben kezdődik a napjuk.Válasszunk egy-egy képet a boldog közös pillanatokról és mint egy mini fotó, ellőttünk lesz minden alkalommal, amikor a konyhában vagyunk. Biztosan magához ragadja a tekinteteket és sokkal többet jelent, mint a boltban vásárolt tömegáruk.

Saját fényképpel ellátott hűtőmágnes

Fényképes naptár készítése ajándékba

Ha karácsonyra keresünk fényképes ajándékot, akkor minden évben elsüthetjük a következő évre szóló fényképes naptár ötletét. Mivel a szavatossága egy évre szól, így az új év közeledtével ismét aktuális téma. Ráadásul egy év alatt tömérdek fotót készítünk, mellyel meg tudjuk tölteni a naptár lapjait. Sajnos ragadós: ha egyik évben sikere van, akkor garantált, hogy a következő évben várják az újabb kiadást szeretteink. Ez számunkra megkönnyítheti a karácsonyi ajándékozást, hiszen ha bevált nem kell minden évben agyalnunk az újabb ajándék ötleteken. Sőt, a következő év során tudatosan is figyelhetünk arra, hogy legyen elég fotós tartalmunk legyen a fényképes naptárhoz.Fontos szempont, hogy csak olyannak ajándékozzunk naptárat, akinek egyébként is van kitéve a lakásában, íróasztalán és aktívan használja is azt. Anyukák, nagymamák esetén van a legtöbb esélyünk erre, akik még nem a digitális naptárak hívei, hanem ragaszkodnak a klasszikus megoldásokhoz.Az albumo.hu oldalon különböző naptárak közül válaszhatjuk ki az ideális ajándékot. Kisebb és nagyobb méretű álló, valamint vízszintes elrendezésű fényképes naptárakat rendelhetünk, melyeket saját tartalmak tesznek színesebbé. Az elrendezés kiválasztása után több téma közül is választhatunk: háttérrel vagy anélkül, keretes képeket vagy a teljes lapot kitöltőt. Ha feltöltjök a kiválasztott képeket, akkor már csak be kell húzgálni az adott hónapra. Akinek az adott hónapban születésnapja van, vagy éppen évforduló, akkor az adott kép szólhat róla, ezáltal is személyesebbé téve az adott ajándékot.

Saját fényképekből elkészített naptár

Ajándék fényképes jegyzetfüzet saját fotóval

Igazán menő, ha nem csak snassz csíkos füzetet veszünk, hanem menő borítója is van: mindjárt könnyebben megy a tanulás és a jegyzetelés is, több kedvünk van elővenni a táskából. Még egyedibbé varázsolhatjuk, ha általunk készített kép szerepel a fedelén. Ez lehet egy személyes portré, fotó a házi kedvencünkről vagy akár szerettünk által készített természeti kép is. Ezáltal tökéletes ajándékként szolgál azok számára, akik hívei a papíros jegyzetelésnek, vagy még iskolapadban ülnek.A myprintpix.hu oldalon számos spirál füzetet találunk, melyek jó alapként szolgálnak egyedi fényképes jegyzetfüzethez. Megválaszthatjuk a füzet méretét, a belső lapok típusát, az oldalak számát, valamint a spirál színét is. Akár egy kollekciót is adhatunk belőle, különböző típusú és fedelű füzetekkel. Mivel a füzet is fogyóeszköz, így ha egyszer beválik, akár többször is ajándékozhatjuk szerettünknek.

Saját fényképpel borított füzet

Fotókönyv készítés ajándékba

Rengeteget kattintgatjuk okostelefonjainkat, drága fényképezőgépeinket, azonban legtöbb esetben a közösségi platformokon túl nem szakítunk időt fényképeink rendezgetésére. Pedig ha egyszer betévedünk egy fotós mappába, beszippantanak minket a jó emlékek, és megfogadjuk, hogy majd többet nézegetjük ezentúl, hiszen jól esik feltöltődni energiával.

Teljesen más érzést ad, ha kivetítve, legtöbb esetben válogatlanul pörgetjük végig a fotókat, mint amikor körbeüljünk a fénykép albumos kupacot a nappaliban, egy meleg forrócsoki, almás pite és halk zene mellett fellapozzuk a családunk körében. Válogatott, rendezett fotókkal, megérintve a lapokat és elidőzve néhány kép láttán nem unjuk meg az adott nyaralást, hiszen nem ezer fotót kell végignézni, hanem csak a legjobb százat.Ha családtagunknak nincs ideje kiválogatni, rendszerezni ezeket, akkor megtehetjük helyette. Az ő, saját élményeiből, kirándulásából, közös emlékeinkből igazán szép ajándék születik. Azt adjuk neki, amit ő élt át. Rendezetten, karnyújtásnyira a jó pillanatokat, melyek a későbbiekben is örömmel töltik el, ha átlapozza ezeket.

Az albumo.hu oldalon különböző méretű és stílusú fotókönyvek készítésre van lehetőség, továbbá a lapok száma is egyedileg meghatározható. Akár témát is választhatunk, amely segít hogy hogyan érdemes elrendezni a fotókat az oldalokon. Ajándékként választhatunk közös témát, mint mondjuk “Legjobb pillanatok a nagyival”, vagy szólhat “Az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatai”-ról, de akár a közös nyaralásról is.

Szintén olyan fényképes ajándék, amit több ízben is felhasználhatunk, mint ötlet. Minden nyaralásról készülhet ilyen visszamenőleg is, ezzel lefedve a következő néhány ünnepet, vagy akár több barátunk is megkaphatja a közös nyaralásos emlékkönyvet. Mivel szövegeket is elhelyezhetünk benne, így megoszthatjuk azt is, hogy számunkra mit jelentettek az egyes élmények.

Saját fényképekkel elkészített fotókönyv

Ajándék kinyitható fényképes nyaklánc

Ha szeretnénk biztosítani kedvesünket, anyukánkat vagy női családtagjainkat, hogy velük vagyunk minden boldog pillanatban és nehéz helyzetben is, akkor megfelelő ajándék számukra egy antik hatású nyaklánc, fényképtartós medállal. Felnyitva a medált szerettük képe néz vissza rájuk, így erőt tudnak meríteni belőle.A rosé arany és ezüst színekben kapható fényképes nyaklánc, visszafogott kiegészítőként szolgál lezserebb és elegánsabb ruhákhoz is.

Saját fényképes medál

Fényképes asztali lámpa ajándékba

Sok dologra lehet fotót varázsolni, de minden darabon mutatnak igazán jól. Ezért is számít különleges ajándéknak a fekete kerámia talpon álló, négyszögletes búrával elállított asztali lámpa, mely búrának a lapjait egyedi fotóinkkal díszíthetjük. Azáltal, hogy a fotók nem színesben, hanem fekete-fehér árnyalatban kerülnek megvilágításra az izzó által, sokkal visszafogottabb, lágyabb megjelenésűek lesznek. Tompa, meleg fényével magára vonzza a szobában ülők tekintetét, így mindig úgy érezhetik, hogy körülveszik őket a számukra legfontosabb emberek.

A fotók kiválasztásánál az a fontos, hogy erősen kontrasztos színvilág legyen, hiszen így fogja jól visszaadni az egyes vonásokat. Akár régebbi, gyengébb minőségű képek is jöhetnek. Érdemes előtte tenni egy próbát, fekete-fehér kontrasztos változatban, és ha jól mutat telefonunkon, akkor valószínűleg a lámpabúrán is visszafogja adni a kívánt hangulatot. A fényképes lámpa tökéletes ajándék szülők, nagyszülők számára, és garantáltan a nappali központi elemévé válik.
Fényképes Ajándék Lámpa

Egyedi fényképes karácsonyfadísz

A karácsony közeledtével még inkább előtérbe kerülnek a fényképes ajándékok. Személyes, egyedi, meghitt, szívből jön – pont illik a karácsony szelleméhez. Éppen ezért tökéletes ajándék rokonainknak vagy akár a saját karácsonyfánkra is, az egyedi fényképet tartalmazó karácsonyfadíszek.

Képzeljük csak el, amint apró gyermekeink meglátják magukat a nagyi karácsonyfáján, és csodálkozva nézik a róluk készült fotót. Mekkora tátott szájú mosolyra számíthatunk! Ugyanígy, ha a nagymamának ajándékozunk egy családi fotós gömb szettet, időről időre meg fog állni az ünnepi díszbe öltöztetett fa előtt és megcsodálja gyermekei, unokái képét. Alig várja majd, hogy következő évben ismét előkerüljenek a karácsonyfadíszes dobozból. Feltéve, ha van szíve elcsomagolni ezeket!

Ajándék fényképes karácsonyfa gömb

A yoursurprise.hu oldalon a képszerkesztő segítségével személyre is szabhatjuk a gömböt. Különböző sablonok közül választhatunk, és feltöltött fotóinkat elhelyezhetjük rajta. Ha egy nagyobb kiszerelés rendelünk, akkor többek számára is jó ajándékként szolgál a karácsonyi ünnepekre.

Saját fényképes karácsonyfadísz

Ajándék fényképes karácsonyfa csillag

Kerámia csillagot is díszíthetjük saját fotóval. A csillagok kézzel készülnek és kb. 6-7 cm nagyságúak, bordó szalaggal átkötve, bélelt dobozban érkeznek.
Fényképes Kerámia Csillag Karácsonyfadísz

Saját kézzel készített ajándék karácsonyfadísz

Sajátkezűleg is készíthetünk fényképes karácsonyfadíszeket. Az alábbi blogon fa kockákra ragasztanak fotókat, így minden oldalán más-más kép látható. Egyszerű anyaghasználata és nem bonyolult kézügyesség igénylő volta miatt, bátran neki kezdhetnek azok is, akik kevésbé jártasak a kézműves tárgyak készítésében.

Saját készítésű karácsonyfadísz

Ha pedig az egyszerűbb megoldások híve vagyunk, de fontos, hogy a fotók és emlékezek legyenek a középpontban, akkor válasszunk egy igényes fotós dobozt, vagy különlegesebb fotóalbumot ajándékba és hívassunk elő fotókat hozzá. Igazán meghitt közös program a karácsonyi estére közösen lefűzni a fotókat, írni hozzájuk néhány gondolatot, igézetet, és elmélázni a szép emlékeken.További ötletekkel van tele az alábbi Pinterest táblánk, válogass kedvedre!

Shopping Cart