Házassági évfordulós ajándékok

8 különleges házassági évfordulós ajándék

Az ezüst és aranylakodalomról már valószínűleg mindenki hallott, de tudtad, hogy 30 különböző házassági évfordulónak van ugyanígy saját neve? Az első házassági évfordulót papír- vagy gyapjúlakodalomnak hívják, míg a 20. házassági évforduló a porcelánlakodalom. Sőt, néhány nem kerek évszám is kapott elnevezést, mint a 12,5. évforduló, melyet petrezselyemlakodalomként tartanak számon.Az elnevezések egyben szimbolizálják is a házasságok adott időszakát, így ezek alapján nevezték el őket. A kerek évfordulókhoz pedig hagyományok is társulnak:

  • A 25. házassági évforduló, azaz az ezüstlakodalom a házasság sugárzó fiatalságát fejezi ki. Ezt templomban is szokás ünnepelni, ahol a szertartás során a házaspár fejére ezüst koszorúk kerülnek.
  • A 30. házassági évforduló a gyöngylakodalom, melyen egy 30 szemből álló gyöngysort illik ajándékozni a feleségnek.
  • A 40. évforduló a rubinlakodalom, melynek alkalmából a férj rubint ajándékoz feleségének. Ezzel fejezve ki változatlan szerelmét,.
  • Az 50. házassági évforduló az aranylakodalom ünnepe. Szokás ekkor újra templomi szertartást rendezni, új gyűrűkkel erősíteni meg a kötelekét, valamint a feleség aranykoronát, a férj pedig aranykoszorút kap.

Mindegyik házassági évfordulónak megvannak a saját hagyományai, tradicionális ajándékai, melyek illenek az adott alkalomhoz. Íme egy ábra arról, hogy melyik klasszikus ajándékok társulnak az adott évi évfordulóhoz és milyen modern ajándékokat szokás adni.

Házassági évfordulós ajándékok évek szerint - infografika

Ahogyan ezen az ábrán fel vannak tüntetve az egyes házassági évfordulóhoz passzoló virágok, ugyanígy meg lehet keresni, hogy milyen ékszerrel, drágakövekkel lepik meg feleségüket a férjek az évforduló alkalmából.Gyűjtöttünk néhány kreatív, egyedi ajándék ötletet házassági évfordulóra, amivel meglepheted férjedet vagy feleségedet, akár szüleidet is.

Különleges virág házassági évfordulóra

A házassági évforduló ünneplésének esszenciális része a virág. Lehet az egy csodálatos virágcsokor, egy cserepes virág vagy éppen egy szál rózsa, de mindenképpen ezzel indul a köszöntés.Ha valami különlegesebbet szeretnél ajándékozni feleségednek vagy szüleidnek házassági évfordulójukra, akkor az Iringo Virágmanufaktúra szív alakú virágkompozíciója igazán elbűvölő meglepetés. Friss, zöld alapokon pompáznak a nyári virágok, játékosságot és kedvességet szimbolizálva.

Ajándék házassági évfordulóra - különleges virág ajándék

Közös élet évgyűrűvel kifejezve

Az együtt töltött éveket fejezik ki a fa évgyűrűi az Uncommongoods kreatív faliképén. A közepében a házaspár monogramja található, és ahogy haladunk az évgyűrűkkel kifelé, úgy köszönnek vissza a párkapcsolat legfontosabb állomásai. Személyre szabható ajándék, te határozod meg, hogy mik kerüljenek az egyes évgyűrűkre, kifejezve a háztársak közös lépcsőit, haladásukat. Egyedi házassági évfordulós ajándék, mely jól mutat minden lakásban.

Ajándék házassági évfordulóra - évgyűrűs fali kép

Luxus pezsgő általad tervezett címkével

Ahogyan a virág, úgy a pezsgő is nélkülözhetetlen a jeles évfordulókhoz. A házassági évfordulókon igazán van ok az ünneplésre: az elért sikerek, a leküzdött akadályok, a szép közös pillanatok jegyében! Tökéletes passzol az alkalomhoz egy olyan luxus pezsgő, melynek te tervezed meg a borítóját. A Getting Personal honlapján találsz több féle pezsgőt, és többféle címke designt melyeket aztán személyre szabhatsz.

Ajándék házassági évfordulóra - egyedi címkés pezsgő

Recept a boldog házassághoz

Hát nem lenne varázslatos, ha pontosan tudnánk mi a boldog házasság titka?! Túl egyszerűen hangzik, hogy igaz legyen, hiszen megannyi erőfeszítés, szeret, türelem, odaadás és hasonló értékek sokaságából épül fel a boldog kapcsolat. A Boldog házasság receptje egy olyan kép, ami tartalmazza azokat a tulajdonságokat, amik elengedhetetlenek a házassághoz.Személyre szabható, aranyos meglepetés házassági évfordulóra párodnak, szüleidnek. Kihelyezve a falra vagy az asztalra minden nap eszünkbe juttatja, hogy mennyi mindent tudunk tenni a boldog házasságért.

Recept a boldog házassághoz

Család fabábukból

Ha szüleidnek keresel házassági évfordulóra ajándékot, akkor frappáns ötlet a családodat tükröző fabábukat készíttetni. Az Etsy-n egyszerűen tudod megrendelni, fényképek vagy leírás alapján készülnek el a fa bábuk. Aranyos és szívhez szóló ajándék együtt látni a családot egy nem mindennapi megjelenésben.

Ajándék házassági évfordulóra - fából készült család

Mézeskalács torta

Ha egy érdekes “tortát” szeretnél, akkor a mézeskalácsokból készülő összeállítás biztosan egyedi meglepetés lesz. Mézeskalácsokból épül fel a torta alapja, melynek a teteje leemelhető: benne megtalálható pont annyi szív alakú mézeskalács, ahány évet együtt töltött a házaspár. Mennyire nosztalgikus minden egyes évszámos mézeskalácsnál visszaidézni az emlékeket! A torta teteje pedig tetszés szerint díszíthető a kiválasztott idézettel, motívumokkal – így még emlékezetesebb házassági évfordulós ajándék!

Ajándék házassági évfordulóra - mézeskalács torta

Modern ajándék házassági évfordulóra

Csodaszép ezüst szobor házaspárt szimbolizálva! Modern, letisztult és kifinomult design, mely tökéletes ajándék a 25. házassági évforduló alkalmából. Elegáns kiegészítője lesz a nappalinak vagy hálószobának és minden pillanatban emlékezteti a párt az összetartozásra.

Ajándék házassági évfordulóra - modern szobor

Bakancslista a közös terveknek

Bármilyen szakaszban is legyen a házasság a közös tervek és élmények mindig építik és erősítik a két ember közötti összekapcsolódást. A páros bakancslista egy nagyon jó alapot ad ahhoz, hogy közös terveket szőjön a házaspár, megismerje a másik vágyait, majd pedig megvalósítsák ezeket. A NiceToGiveYou Bakancslista album pedig azért is különleges, mert borítója személyre szabható – így tökéletes házassági évfordulós meglepetés is.

Bakancslista füzet - belső oldal

Gyöngy ékszer, mint 30. házassági évfordulós ajándék

A gyöngylakodalomra illik gyöngysort ajándékozni. De ezen újítani is lehet is picit és gyöngysort helyett más jellegű gyöngyből készült ékszert ajándékozni, akár férfiaknak is. Nekünk ez a gyöngyből készült csepp alakú medál nyerte el a tetszésünket, mely kifejezetten letisztult és elegáns darab, méltó ajándék a 30. házassági évfordulóra.

Ajándék házassági évfordulóra - gyöngy medál

De hogy ne csak a nők kapjanak ajándékot, elegáns mandzsetta gombokat is ajándékozhatunk férjek számára a jeles alkalomból. Négyzet alakú rozsdamentes acél foglalatban van a gyöngy, érdekes szürkés zöld árnyalatokat felvéve.

Ajándék házassági évfordulóra - mandzsettagomb

Jelképes apró ajándék: varázskavics

Ha csak sokatmondó és szívből szóló apróságot keresel ajándéknak, akkor az egyedi feliratos varázskavicsok tökéletes kiegészítői lehetnek a házassági évforduló megünneplésének. Az Ékszer Kerámia kavicsai egyszerűek, de annál nagyobb jelentést hordoznak magukban. Kerülhetnek rá közös évszámok, becenevek, motiváló szavak – bármi, ami az összetartozást és a házasságot szimbolizálja!

Ajándék házassági évfordulóra - szerelem kavics

Házassági évfordulós ajándékcsomag

Csodaszép, rosé színekben tündöklő házassági évfordulós ajándékcsomag a NiceToGiveYou kínálatában! Fantasztikus olasz pezsgővel, mely nemcsak megjelenésében stílusos, hanem íze is különlegesen zamatos és gyümölcsös. Az ajándékcsomagba került még egy apró szárazvirág csokor, ami sokáig fogja emlékeztetni az ünnepeltet az évfordulós ajándékra és a lakás dísze lesz. A fehér és rosé színű képkeret kifejezetten elegáns és ünnepi vonalaival fókuszba helyezi feleségednek vagy szüleidnek írt személyes gondolataidat, évfordulós köszöntődet.

hazassagi evfordulos ajandekcsomag hatterrel

Ajándék férjnek házassági évfordulóra

Sokféle ajándékcsomag ötletet találsz férjednek a NiceToGiveYou kínálatában, melyek közül az egyik legszebb válogatás erre az alkalomra a Prémium whisky ajándékcsomag. Központi eleme a Chivas 12 éves érlelésű whisky, ami mellé Luis prémium ír krémwhiskyvel töltött csokoládé drazsé és whisky kövek kerültek. További két kiegészítőként kérhetsz mellé pörkölt sós mandulát és személyre szabható whiskys poháralátétet.És a legjobb része, hogy a NiceToGiveYou ajándékcsomagokat kívülről-belülről teljesen egyedivé varázsolhatod! Kerülhet az ajándékdobozra arany színű masni vagy arany színű felirat. Emellett pedig belső személyre szabásként kérheted üdvözlőkártyával vagy a doboz belső fedelére írt arany színű felirattal. Így tökéletesen illik párodhoz és az alkalomhoz is.

premium whisky ajandekcsomag kreativ

A legkülönlegesebb ajándékcsomag hölgyeknek és pároknak

A levendula ajándékcsomag egy fantasztikus ünnepi összeállítás, ami csodássá teszi a házassági évfordulós ünneplést! A legizgalmasabb része az egyedi lila színű, levendulás és bodzás mézbor. Nemcsak színe, hanem ízvilága is teljesen levesz mindekit a lábáról és kulináris élményben lesz része az ünneplő párnak. Ehhez jönnek még a levendulás finomságok: a zabkeksz és a levendulás meggy-málna lekvár. Az ajándékcsomagot nagyon feldobja és személyessé teszi a doboz külső és belső oldalára kérhető egyedi felirat. Mi ezt ajánljuk, ha különleges ajándékkal lepnél meg egy házaspárt évfordulójuk alkalmából.

Ajándékcsomag - Levendula ajándékcsomag - NiceToGiveYou

További ötleteket találsz a Házassági évfordulós ajándékok című Pinterest táblánkon. Ne feledd, bármilyen ajándékot is válassz a házassági évfordulótokra, a legfontosabb, hogy az együtt töltött idő. Minden más csak ezt egészíti ki.

Shopping Cart