Nászajándék pénz esküvőre kreatívan

Nászajándék pénz ötletek kreatívan

Gyakori jelenet a filmekben, amikor a rokonoktól kapott ajándékok előkerülnek az ő látogatásuk előtt, majd vissza a szekrény mélyére. Sosem használják őket, de kidobni sem szabad, hiszen az bántó lenne. Megmosolyogjuk ezeket a képernyő előtt, de valljuk be mi sem szeretnénk, ha ilyen végre jutna az általunk adott ajándék. Mert ez igazán feleslegesen kidobott pénz, energia, és ráadásul kellemetlen is.

Ajándékozóként megvan bennünk a szándék, hogy valami különlegessel lepjük meg a párt, kitűnjünk a násznépből az egyedi ajándékunkkal. Azonban a legtöbb ifjú pár azt kéri, hogy ne vigyünk mindenféle “kacatokat”, hanem inkább a nekik szánt pénzösszeget úgy költenék el, ahogyan azt ők szeretnék. Ha így adódik, tiszteljük meg őket azzal, hogy ezt a kívánságukat teljesítjük és így járulunk hozzá a közös életük megteremtéséhez.

Több szempontból is egyszerű és praktikus nászajándékként pénzt adni:

 • biztosan arra fordítják a pénzt, amire szükségük van;
 • olyan típusút, színűt, funkciójút vesznek belőle, ami az ő igényüknek megfelel és nem olyat, ami a vendégek ízlését tükrözi;
 • sok “kicsi” sokra megy alapon, nem aprózódnak el az ajándékok, hanem tényleg egy jelentősebb összeg tud összegyűlni, ami bármilyen nagyobb volumenű befektetésre fordíthatnak
 • vendégként sem kell azon agyalni, hogy vajon mi tetszene nekik, mire van szükségük stb.

Jó hír azonban, hogy még így is van lehetőség kitűnni a sorból a sok boríték között. Persze működhet ez úgy, hogy tízszer akkora összeggel lepjük meg a párt nászajándékként, vagy pedig választasz egyet a kreatív nászajándék pénz ötletek közül és ezzel teszed egyedivé és személyessé az esküvői pénzátadást.

Mennyi pénzt illik adni az esküvőre?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyi pénzt illik adni az esküvőre.  Ökölszabályként azt szokták mondani, hogy legalább annyi értékben ajándékozz, amennyibe kerül a ti vendéglátásotok az esküvőn. Nem ennyire egyszerű azonban a kérdés, hiszen számos tényező befolyásolja, hogy mekkora összeggel leped meg az ifjú párt. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül:

 • Az egyik legfontosabb, hogy milyen kapcsolatban vagytok a párral. Barátként senki sem várja el tőled, hogy nagyobb összeggel járulj hozzá az esküvőhöz, míg közeli rokonként, ha van rá lehetőséged illik többet adni.
 • Milyen anyagi helyzetben vagy te magad. Annyit adj, amennyit meg tudsz magadnak engedni, hiszen elsősorban azért hívnak meg az esküvőre, mert szeretnék, hogy velük ünnepelj ezen a jeles napon.
 • Végezz egy kis kutatást! Nézd meg a helyet, milyen árkategóriában van és számold ki, hogy körülbelül mennyibe kerülhet a ti ellátások, attól is függően hogy hányan vesztek részt az esküvőn.
 • Azzal is számolj, hogy mennyit kell utazni az esküvőre vagy szállást kell-e ott fizetnetek, hiszen ha ezek is jelentősebb tételek, akkor számolj úgy, hogy ez is a részét képzi az ajándéknak.
 • Ugyanígy, ha legény- vagy lánybúcsún már adtál ajándékot, az is a „nászajándék” egy része, hiszen hozzájárul az esküvői boldogsághoz.

Nehéz feladat, de lődd be a középértéket, amennyire csak lehet. Az is kellemetlen, ha nagyon kevés pénzt adsz az esküvőre, ugyanakkor ha kimagaslóan sokat az sem a legjobb. Előbbi esetén valószínűleg te magad fogsz bűntudatot érezni, míg az utóbbinál ha nagyon sokat adsz, akkor a párt érezheti nagyon lekötelezettnek magad. Szóval a legjobb az arany középút!
Mennyi pénzt adjak esküvőre?

Elegáns pénzátadó képkeret

A NiceToGiveYou modern és elegáns pénzátadó képkerete, mely nemcsak a nászajándékos asztalon tűnik ki a borítékok közül, hanem később a lakás egyik dísze is lehet más fotóra cserélve. Nagyon egyszerűen tudod személyre szabni: rendelés előtt mindössze csak az ifjú pár nevét, az esküvői dátumot és az ajándékozók neveit kell megadni, melyek aztán felkerülnek a képre.

A képkeret a rögzített szalagokkal kerül kiszállításra, így neked már csak annyi dolgod van, hogy a bankjegyeket összehajtva vagy összegörgetve ráhelyezd a szalagokra. A pénzátadó képkeret egyik különlegessége, hogy a pénz a kép és az üveg között kerül elhelyezésre így nem kell azon aggódnod, hogy véletlenül kiesik a szalagok közül.

eskuvoi penzatado kepkeret kreativ

Nászajándék pénz dobozba zárva

Felejtsd el a borítékot, használj egy apró dobozt a nászajándék pénz átadására. Stílusos megoldás, hiszen kívül belül úgy díszíted fel ahogy az a házaspárhoz illik. Lehet színesebb vagy éppen elegáns, kerülhet a dobozra a pár neve vagy csak egy szép masni. Egyszerű és kreatív megoldás.

Nagyon aranyos ötlet Pinterestről ez a világoskék dobozka, ami már a tengerparti nászút hangulatát vetíti előre. Kívülről egyszínű, letisztult design, míg belül bele van ragasztva egy térképrészlet a nászút úti céljáról. A pénz pedig igazán kreatív, hajó formára van hajtogatva és így került bele a dobozba. Mosolyt csal pár arcára, és biztosan eszükbe is jut majd a nászút során is ez a kedvesség.

Nászajándék pénz dobozban

Ehhez hasonló csak ünnepibb megoldású ez a doboz, ami esküvői kinézetre van szabva. Felkerült a doboz külsejére a pár neve, a dátum és a virágos motívumok, kibontva pedig jöhetnek a jókívánságok és az ajándékozók aláírása. A pénz összegörgetve található meg szív alakú papírok között.

Ezeket a pénz átadási ötleteket egyszerűen elkészítheted te magad is. Csak meg kell tervezned a fedőlapot és a belső borítást, illetve kinyomtatni ezeket. Ha öntapadós lapra nyomtatod, akkor nagyon egyszerűen fel is helyezhető a dobozra. A pénz hajtogatásához pedig ebben a cikkben is találsz néhány ötletes inspirációt.

Esküvői pénz képkeretbe hajtogatva

Frappáns képeken, ábrákon is el lehet helyezni a pénzt stílusosan. Gyakori témája ezeknek a képeknek az utazás vagy a családi ház, hiszen az esküvőn befolyt pénzt legtöbbször ebbe forgatják az újdonsült házasok.

Az egyik legegyszerűbb, de rendkívül mutatós megoldás a bankjegyekből hegyeket formálni, mint ahogy az alábbi képen is. Jól mutatnak az euro bankjegyek színei ebben a tematikában. Hasonló elgondolással készülhet belőle házikó, hajó, autó vagy bármi, ami közel áll a házaspár világához.

penz ajandekozas kreativan eskuvore

Ennek az elkészítéshez mindösszesen egy képkeretre van szükséged, a bankjegyekre és magára a tervre, hogy mit szeretnél ábrázolni. Nyomtathatsz bele egy papírt a megfelelő szöveggel vagy akár kézzel is rajzolhatsz, írhatsz, festhetsz rá. A lényeg, hogy a végén egy összeillő és jelképes ajándék szülessen belőle.

Első százmilliónk vagy milliárdunk?!

Lepd meg az ifjú párt egy igazán jelképes pénzátadó képkerettel: ajándékozz számukra százmillió forintot. A képkeretbe csak egyszerűen be kell csúsztatni a papírpénzeket úgy, hogy a nullák megadják az összeget. A képkeret design személyre is szabható, hiszen a pénz felett meg lehet adni a pár nevét, alatta pedig az ajándékozók neveit. Ajándékdobozban kérve már nincs is más dolgod, csak belehelyezni a pénzt és magaddal vinni az esküvőre a legkreatívabb ajándékot!

eskuvoi penzatado kepkeret kreativ (1)

Minden párhoz másféle design illik, ezért is tudsz többféle design közül választani:

Személyes szuvenír, mint pénzátadó

Egy apró tábla, mely az esküvőt ábrázolja a legfontosabb részletekkel: férj és feleség, esküvő dátuma, nevek. Ötletes pénz átadási megoldás ez a kocsiban az ifjú pár, akik húzzák maguk után kötve a pénzt. A tábla egy örök ajándék lesz a házaspárnak, így tulajdonképpen pénzt is adsz és maradandó esküvői ajándékkal is megleped őket.

Amennyiben ilyen táblának a készítésére nem vállalkoznál magad, akkor érdemes felkeresned a tablacska.hu oldalt, hiszen ők pont ezzel foglalkoznak. A pénz részével pedig kiegészítheted és már készen is van a tökéletes pénzátadó ajándék az esküvőre.

Nászajándék pénz átadási ötletek - táblácsaka

Az esküvői pénzátadás népszerű formája ez az autós design. Jó ötlet például ezzel a párnával is.

Pénz ajándékozás lufiban

A fiatalok imádják a héliumos lufikat minden alkalomra. Rengeteg féle designban kaphatóak és nagyon vidámak, szórakoztatóak. Az esküvőre is választhatunk egy elegáns lufit melyet megtöltünk konfettikkel és a párnak szánt nászajándék pénzzel. Különösen ünnepi megjelenése van ezeknek a virágdobozba szúrt lufiknak, melyek bármelyik esküvőn ámulatba ejtenék a párt. A virágdoboz színei harmonizálnak a lufiba töltött tollakkal, és csodálatosan mutatnak. A pénz ajándékozás luxus változata ez a koncepció.

Nászajándék pénz átadási ötletek - lufiban

Kreatív pénz hajtogatás esküvőre

A legnépszerűbb pénz átadás (természetesen csak a borítékos forma után) a bankjegyek hajtogatása különböző alakzatokra. Mutatós lesz a megjelenése, és nincs is más anyag szükséglete és nagyon változatosan használható fel a különböző pénz átadási ötletekhez.

Kezdőként a legegyszerűbb, ha szívet hajtogatsz a pénzből. Ez kifejezetten illik az esküvői témába, és nagyon könnyen el lehet sajátítani a hajtogatás módját. Ragasztószalagot sem igényel és nincsenek benne bonyolult hajtogatási technikák. Ez a videó lépésről lépre végigvezet rajta, hogy tudsz egyszerűen szíveket hajtogatni.

Kreatív esküvői pénzátadás - hajtogatott pénzből

Ennek egy sokkal bonyolultabb, de mutatós változata a masnis szívecske. Ez már jóval hosszabb időt, és sokkal több lépést vesz igénybe. Csak akkor fogj bele, ha szívesen pepecselsz ilyen apróságokkal, vagy gyakorlott origamizó vagy. A végeredmény minden esetben kárpótol majd, és biztosan ez lesz a legegyedibb pénzátadás az esküvőn. Ide kattintva eléred a videót.A pénzből hajtogatott galamb pár is kifejezetten illik az esküvőre. Picit nehezebb, mint a sima szív, de egy kis gyakorlással biztosan meg tudod csinálni. Mivel ebből ideálisan kettőt fogsz ajándékozni az ifjú párnak, így érdemes euróból vagy dollárból hajtogatni, hogy kijöjjön az ajándékozni kívánt összeg.Néhány tipp:

 • Minden esetben érdemes kipróbálni egy kiscímletű bankjegyen a hajtogatást, még akkor is, ha gyakorlott origamizó vagy. Másképpen viselkedik a sima papír, mint a bankjegyek.
 • A videókat akár le is lassíthatod a Youtube-on, így sokkal egyszerűbben tudod követni a hajtogatást.
 • Csak olyan bonyolultságú mintát válassz hajtogatásnak, amit a párnak is lesz türelme szétszedni.

Stílusos pénzátadás képkeretben

Nászajándék pénz szintén képkerettel, azonban nem hajtogatva van bele a pénz, hanem elrejtve a papír mögött. Ez a koncepció akkor mutat igazán jól, ha egy minimál designt kap maga a kép, és a bankjegyek rajzolják ki a mintát, mint az alábbi képen a házikót. Lehet ez a párt ábrázoló alakok, világtérkép, madarak vagy bármi szimbolikus jelentésű alakzat, mely illik az esküvőhöz.

A NiceToGiveYou kínálatában is találsz ilyen nászajándék pénzátadó képkeretet, melyen a bankjegyek az álomházat rajzolják ki. Más-más a kép hangulata, attól függően, hogy milyen bankjegyeket helyezel bele. A legegyszerűbb megoldás a pénz átadására, hiszen csak be kell tenni a kép mögé a pénzt és visszatenni a hátlapot. Praktikus választás, hiszen kicserélve egy másik képre, jól mutat majd az otthonukban is a képkeret.


6

Persze, a kreatív pénzátadók mellé is írj néhány személyes sort, jókívánságot, megható üzenetet! Ha szívesen inspirálódnál, akkor az esküvői gratulációk cikkünkben számos jókívánság ötletet, idézetet találsz, melyek tökéletesen illenek a nagy naphoz!

Shopping Cart