Esküvői gratulációk és idézetek gyűjteménye - NiceToGiveYou

Esküvői gratulációk és idézetek

Ismét itt az esküvőszezon! Hajnalig tartó mulatozások, meghatódott könnycseppek, torták és sütik tömkelege, szép ruhák és finom italok. Na és persze a felkészülés, ami valljuk be, hogy a násznépnek is tartogat némi feladatot, melyek közül talán az egyik legfejtörőbb kihívás az ajándékozás. Mivel manapság a legtöbb pár nem szeretne tárgyi ajándékot kapni, így a szívhez szóló köszöntők szerepe még inkább felértékelődik, ha pénzt ajándékozol az ifjú párnak. Hiszen ebből marad egy emlék, egy kedves visszaemlékezés, egy cseppnyi nosztalgia.

Hogyan írjunk esküvői gratulációt?

Ismerős az érzés, amikor az utolsó pillanatban készíted össze a nászajándékot és még jó lenne írni valami frappánsat az üdvözlőkártyára is? Vagy éppen ‘váratlanul’ ér, hogy van esküvői vendégkönyv és hirtelen kell megfogalmazni egy odaillő, szép gondolatot és jókívánságot? Íme néhány tipp ahhoz, hogy elkerüld ezeket a váratlan helyzeteket:

 • Az üzenetet és a jókívánságot mindenképpen a párnak a címezd, mindkettejüket megszólítva vagy párként utalva rájuk. Ez akkor is fontos, ha csak az egyiküket ismered jobban, hiszen együtt fogják elolvasni ezeket az üzeneteket és ez az ő nagy napjuk! 
 • Hajlamosak vagyunk leblokkolni, ha időhöz vagyunk kötve – így ne hagyd utolsó percre ezen sorok megírását, akár már a nászajándékkal egyidőben gondold át mit szeretnél az esküvői gratulációban írni. 
 • Add önmagad akkor is, ha másoknak gratulálsz! Fontos, hogy szívből jövő érzéseidet írd le és olyan gondolatok legyenek, melyek illenek a párhoz is és stílusban hozzád is. 
 • Mindenképpen írj egy piszkozatot mielőtt az esküvői képeslapra veted a szavakat – így elkerülve a helyesírási hibákat, rossz tagolásokat stb. És feltétlenül ellenőrizd a pár nevét még egyszer, nehogy elírás legyen a nevükben.
 • Csak semmi regény! Legyen frappáns és szívhez szóló, de ne essünk túlzásokba. Ez nem a megfelelő alkalom a hosszú sztorikhoz vagy azokhoz a történetekhez, belsős sztorikhoz,  melyek csak az egyik félhez kapcsolódnak.

Esküvői üdvözlet felépítése

Amikor azon gondolkozol, hogy mit írj a párnak, hogyan fejezd ki gratulációdat, akkor gondold át, hogyha személyesen lehetőséged lenne, mit mondanál nekik. Hogyan fejeznéd ki magad? Mi tükrözné a köztetek lévő kapcsolatot? Ezeket kell kicsit ünnepivé és kifejezővé tenni, és így biztos lehetsz benne, hogy amikor elolvassák ezeket a sorokat, akkor teljesen azonosítják veled. 

Íme egy általános vázlat/ kiindulópont ahhoz, hogy miket tartalmazzon egy esküvői képeslap szövege:

 • A pár megszólítása
 • Gratuláció az esküvőhöz
 • Néhány jókívánságok a házassághoz
 • Rövid személyes üzenet, akár vicces sorok, ha az illik a párral való kapcsolathoz
 • Megköszönni az esküvőre való meghívást
 • Szívélyes elköszönés, aláírás
2

Klasszikus gratuláció szövegek esküvőre

Az esküvő felejthetetlen élményét és életre szóló kötelékét minden egyes mosoly, üzenet, fotó, jókívánság, nászajándék csak tovább fűzi, és még varázslatosabbá teszi. Az évek alatt újra és újra rátalálni az esküvői emlékekre, visszanézni az albumokat, elolvasni az esküvői gratulációkat – visszarepít az időben, magával ragad és feltölt. Így egy szép és személyes esküvői gratulációt akár többször is szívesen elolvas és felidéz a pár később is, írjunk hát hozzájuk illő, emlékezetes sorokat számunkra!

Természetesen a párral való kapcsolat adja az alapját a gratulációnak is, hiszen más módon kívánunk boldogságot egy kollégánknak, egy barátunknak vagy a testvérünk menyegzőjén. Az alábbi felsorolásban általánosabb esküvői gratulációs szövegeket gyűjtöttünk össze, melyek jó inspirációként szolgálnak:

Egész életeteken át tartó örömöt, szerelmet és boldogságot kívánunk nektek! Kívánjuk, hogy minden napotok ilyen csodás és szeretettel teli legyen, mint a mai!

Páros életetekhez páratlan boldogságot kívánunk!

Az esküvőtök napja hamar elillan, de kívánjuk, hogy szerelmetek minden egyes perccel csak mélyebb legyen! 

Fogadjátok szeretettel szívből jövő gratulációnkat házasságkötésetekhez! Kívánunk Nektek egy csodálatos közös utazást, amelynek legyen minden pillanata élményekkel teli és szeretetteljes.

Gratulálok esküvőtökhöz! Az első perctől kezdve tudtam, hogy Titeket egymásnak rendelt az ég! Sok boldogságot és szerelmet kívánok közös életetekhez!

Amikor egymásra néztek, megszűnik körülöttetek minden: Ti ketten maradtok egy csodálatos, titkos, szerelmes világban. Kívánjuk, hogy ez a világ örökre magával ragadjon titeket és életreszóló boldogságban legyen részetek!

Sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak! Házas életetek legyen móka és kacagás, szerelmetek őszinte, közös életetek pedig vágyakkal és célokkal teli.

Az igaz szerelem megadatott nektek! Élvezzétek hát minden egyes percét, ölelésben, nevetésben,  bőségben és szeretetben! Így kívánunk Nektek csodás, közös életet!

Ha rátok nézek, tudom, ez igaz. Igaz szerelem. Törődés, barátság, szövetség, megértés, egység. 

A legjobb dolgok az életben a szerelem, az öröm és az egymásra való figyelés. Kívánom nektek, hogy az életetek mindig tele legyen ezekkel az értékekkel. Legyetek nagyon boldogok!

Az esküvő csak a kezdet, a házasság pedig az utazás. Kívánom nektek, hogy az utazás minden pillanatát élvezzétek, és mindig emlékezzetek rá, hogy mennyire fontosak vagytok egymás számára!

3

Esküvői jókívánságok szülőktől

Szülőként az esküvői előkészületek és maga az esemény is számos alkalmat tartogat arra, hogy kifejezzük érzéseinket, ugyanakkor egy gratulációs képeslap vagy rövidebb levél csodás emlék marad a későbbiekben is. Ezek a legszemélyesebb hangvételű levelek, azonban íme néhány ötlet, ami mentén kifejezhetjük érzéseinket:

 • Elmondhatjuk, mennyire büszkék vagyunk gyermekünkre, és mennyire örülünk a boldogságának, párválasztásának
 • Milyen hamar elrepült az idő és felcseperedett a menyasszony/vőlegény és mennyire büszkék vagyunk arra, akivé lett
 • Jöhetnek érzelmesebb, rövid történetek a gyermekkorról, szerelemről
 • Kifejezhetjük, hogy a kapcsolat szorosságát, hogy mindig ott leszünk számukra, ha szükség van ránk
 • Szerelmet, boldogságot kívánni vagy kedves/ vicces jótanácsokat az újdonsült párnak
 • Köszönetet mondani az újdonsült férjnek/feleségnek, hogy boldoggá teszi a gyermekét

Esküvői gratuláció idézetek

Az esküvői képeslapra vagy az ajándékok melletti kísérőkártyára választhatunk szebbnél szebb szerelmes idézeteket is. Igazi klasszikusokat válogattunk, melyek éppúgy illenek formálisabb köszöntéshez is, mint közeli családtagok jókívánságainak kiegészítéshez:

„Szeress örökre
s boldog maradsz”
(J. W. Goethe)

“Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
(Antoine de Saint- Exupéry)

“Előttünk áll a jövő, a titokzatos, ki tudja, mennyi örömet-gondot rejteget, egyben hiszünk, kéz a kézben indulunk, s szerelmünk a boldogság felé vezet.”
(John Paul)

„A szerelem nemcsak egy érzés: művészet. És mint minden művészethez, nem elég az ihlet, rengeteg munka is kell hozzá.”
(Paulo Coelho)

4

“Az élet kikötőjében ma két szív horgonyt vetett a szerelem partjainál. Lelkük örökös egyesülésében keresték az oltalmat, a vigaszt – az élet küzdelmei ellen. Tiszta szívemből kívánom, hogy azt, amit egymásban kerestek, felleljétek.”
(Kassay Adolf)

„A lehetetlent is szabad lesz remélni!
Meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni.”
(Szép Ernő)

“Nincs nagyobb boldogság, mintha szeretnek bennünket.”
(Charlote Bronte)

“A jó házasságban nincs egyenlőtlen és egyenlő. Mindkét fél hiányt tölt be a másikban, mindkettő gondolatot ad a gondolatnak, célt a célnak, akaratot az akaratnak, s így gazdagodnak ők. Egy lélek és egy test. Együtt dobbanó szív: egy élet.”
(Alfred Tennyson)

“Hűségünk szárnyaló szabadság, két akarat szent szövetsége arra, hogy egymás felé szállva – vagy egymástól olykor elrebbenve is – elszakíthatatlan a szeretet köteléke.”
(Simon András)

Elegáns esküvői pénzajándék - NiceToGiveYou

„Semmi sem rendezettebb, mint az,
amit a szeretet rendez el, és
semmi sem szabadabb, mint
amit a szeretet köt össze.”
(Chiara Lubich)

„Tudod, hogy szerelmes vagy, ha nem tudsz elaludni, mert a valóság végre jobb, mint az álmaid.“
(Dr. Seuss)

„Az ember egy napon rádöbben arra,
hogy az életben igazán semmi sem fontos.
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az,
hogy valaki szeresse őt igazán.”
(Johann Wolfgang von Goethe)

“Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés:
az döntés, ítélet és ígéret.”
Erich Fromm

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”
(Ernest Hemingway)

“Jó érezni azt, hogy szeretlek, nagyon, és egyre-egyre jobban.
Ott bujkálni a két szemedben, rejtőzködni mosolyodban.
Érezni, hogy szemeid már, szemeimben élnek és néznek, s érezni azt, hogy szép, veled szép, és csak veled teljes az élet.”
(Illyés Gyula)

“Az életet véges-végig, együtt kell leélni,
Úgy válik el mit ér a nő és a férfi.
Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni,
A szerelem dal, melyet együtt kell megírni.”
(Sztyepan Soripacsov)

“Az esküvő nemcsak egy papír, hanem egy döntés. Egy döntés, hogy mostantól, ha valami nem úgy alakul, ha valami nem tetszik, akkor nem válunk, hanem alakítunk és alakulunk. És a hit, hogy valakiért megéri.”
(Kormos Anett)

“Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel az élvezetet megoszthatjuk.”
(Mark Twain)

“Idő, állj meg egy pillanatra,
s ti, suhanó percek, várjatok,
amíg ők ketten esküt tesznek,
hogy egymáshoz örökké hűek lesznek,
csak addig várjatok!”
(Goethe)

Az életben az egyetlen természetes állapot a szerelem… Minden egyéb mesterkélt, és csak a világ rontására szolgál. Egyedül a szerelmesek nem rontanak semmit a világon.
(Wass Albert)

5

“Akit párodul melléd rendelt az ég,
becsüld meg, szorítsd meg kezét.
És ha minden álmod valósággá válik,
Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig.”
(Madách Imre)

„Legyen terhetek könnyű, örömötök túláradó, áldja meg a sors közös utatokat, és adjon ennek a két léleknek számtalan békés éjszakát és szenvedélyes nappalt.”
(J.R.Ward)

“Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket és annyira gyönge, hogy éppoly szüksége van reánk, mint nekünk őreá.”
(Paul Géraldy)

“Az élet csak egy jót ad nekünk: Azé lehetünk, akit szeretünk.”
(Lope De Vega)

„Szerelem volt első látásra, utolsó látásra, örökkön-örökké tartó látásra.”
(Vladimir Nabokov)

“Elmúlt, mint száz pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.”
(Végh György)

,,A házasság az egyetlen dolog, ami reményt ad az életben. Létrehoz valami mást, ami több, mint a kettő összege.”
(A dán lány)

„Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz.”
Illyés Gyula

“Ha szereted, viszont szeret. Ha mosolyogsz, ő is ám! Ha bánat ér, megosztozik szegény szíved bánatán.”
(Csukás István)

“Az ember önmagában képtelen arra, hogy maradandóvá tegye az élet szépségeit. Legalább két ember együttes érzése kell ahhoz, hogy a szép szép legyen, s az öröm öröm.”
( Wass Albert)

“– Csak egy világ van – felelte a leány halkan – s akik szeretik egymást, találkoznak benne újra és újra. Találkoznak, elbúcsúznak és elmennek. Aztán újra találkoznak, és újra elmennek, újra meg újra, míg elérkezik az idő, amikor nem kell megváljanak egymástól többé.
(Wass Albert)

“Amikor megszólal az orgona zenéje, Elhangzik mindkettőnk ajkán az igen, Sorsunk ekkor eggyé forr majd össze, Szeretni akarlak, megtartani örökre.”
(Ady Endre)

“A házasság csak akkor adhat boldogságot, ha célunk egy és ugyanaz. Ha két ember egy úton találkozik s azt mondja egymásnak: Jer, menjünk együtt! Jer – és kezet adnak egymásnak.”
(Lev Tolsztoj)

“A házasság az a műhely, amelyben két ember bölcsességgel, türelemmel és kölcsönös lemondással a közös boldogságon dolgozik. Olyan, mint a jó termőföld: csak azt adja vissza, amit beléje vetnek.”
(Nagy Endre)

4

“Az élet egy angolkeringő,
mit eltáncolsz a sírig.
Sorsod csupán attól függ,
hogy kivel táncolod végig.”
(Goethe )

“Az igazi szerelmesek nem összetalálkoznak valahol.
Mindvégig egymásban léteznek.”
(Rumi)

“​​A világ legjobb és legszebb dolgait nem láthatjuk,
meg sem érinthetjük.
A szívünkkel kell érezni azokat.”
(Helen Keller)

6

“Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek,
csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.”
(Pázmány Péter)

“Tanúm legyen az ég,
A föld, a tenger,
A sok madár, a hal, minden ember,
Neked adom a szívemet, senki másnak,
Az életemet meg mellé ráadásnak.”
(J. W. Goethe)

“Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka,
hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.”
(William Shakespeare)

„Egy szó megszabadít minket az élet minden súlyától és fájdalmától: ez a szó a szerelem.”
(Szophoklész)

esküvőtökre szeretettel 1

Szívből jövő kívánságok

A fenti idézetek és szövegek megadják az esküvői hangulatot, a szerelmes gondolatokat. De ami igazán kell a legszebb gratulációhoz az az, hogy félrevonulj pár percre és hagyd szabadon szárnyalni a gondolataidat az esküvői, a pár, a házasuló rokonod/ barátod/ családtagod körül és gyűjtsd csokorba az érzéseket, amiket mindez jelent neked. Szívből jövő jókívánságaiddal és személyes aspektusokkal biztosan maradandót adhatsz számukra!

Shopping Cart