Ajándékcsomag készítés házilag

Ajándékcsomag készítése házilag

Néha nagy kihívást jelent megtalálni a megfelelő ajándékot. Már mindene megvan az ünnepeltnek, amit szeretne azt hamarabb megveszi magának, mint mi tehetnénk vagy éppen csak nem ismerjük annyira, hogy tudjuk mi hiányzik számára a mindennapokban, mi az amire igazán vágyik. Mégis szeretnéd meglepni őt valamivel, ami mosolyt csal az arcára.

Az ajándékcsomag pont jó megoldás ilyen esetben. Ha egy picit is ismered az ünnepeltet és tudod, hogy miket szeret, milyen témák érdeklik, akkor egy kis utánajárással te magad is össze tudsz rakni egy különleges ajándékcsomagot. Gondosan összeválogatni néhány kisebb méretű dolgot, melyek jól illenek az érdeklődési köréhez, jól kiegészítik egymást. És természetesen adni neki egy szép körítést üdvözlőkártyával, ajándékdobozzal.

A NiceToGiveYou-nál hiszünk benne, hogy az ajándékcsomag a tökéletes koncepció minden alkalomra! Szeretnénk veled is megosztani tippeket, ötleteket hogyan tudod ezeket otthon, te magatok is elkészíteni. Csináld magad ajándékcsomag cikkünkben népszerű ajándékcsomag témákat hozunk neked:

 • Összegyűjtjük, hogy az egyes koncepciók esetén milyen kiegészítők mutatnak jól a dobozban.
 • Hogyan hangold össze a főterméket és a kiegészítőket, ezáltal megtalálva a tökéletes koncepciót, hogy házilag készített ajándékcsomagod tökéletesre sikerüljön.
 • Bemutatjuk, hogyan érdemes dobozt választani és mivel biztosíthatod be, hogy a belehelyezett termékek épségben és az általad kívánt helyen maradjanak.

Válaszd ki a témakört!

Az első és legfontosabb az ajándékcsomag témakörének kiválasztása. Ebben markáns tényező az ünnepelt életkora, neme és maga az alkalom, hiszen ezek határozzák meg az ajándékcsomag stílusát. Például egy születésnaphoz jól passzolnak a színes, vicces ajándékok, de egy ballagásra vagy esküvőre inkább az elegánsabb vonal illik.

Ezt követően jöhetnek az érdeklődési körök:

 • Milyen hobbija van, amit rendszeresen űz? Például, ha szeret horgászni vagy olvasni, akkor ez egy jó kiinduló alap.
 • Tudsz-e esetleg olyan témáról, amit már régóta szeretne kipróbálni, de még nem szánta rá magát? Például, amikor beültök kávézóba, akkor mindig odavan a barista eszközökért.
 • Történt-e vele mostanában olyan esemény, amely picit megváltoztatta a mindennapjait? Ilyen lehet például a költözés, munkahely váltás vagy éppen eldöntötte, hogy ezentúl elegánsan fog öltözködni.
 • Mi az, amit szeret a mindennapokban? Kedvenc ételek, konyhák, italok, desszertek, stílusjegyek. Ez utóbbiak adják talán a legegyszerűbb ajándékcsomag ötleteket, hiszen nem lehet vele mellényúlni és beszerzésük sem nehéz.

Ajándékcsomag készítés házilag - hobbi alapján

Milyen tárgyakkal tölts meg az ajándékcsomagot?

Ha kiválasztottad, melyik az a témakör, amivel fel szeretnéd tölteni az ajándékcsomagot, akkor már csak össze kell válogatni a belevalókat.Néhány inspiráló megközelítés:

 • Először is az alapdarabok. Ha egy gyakorlott hobbijáról van szó, akkor valószínűleg az alapdarabokból már van jó pár neki, akár favoritok is. Így sok esetben ezek kiesnek. Viszont egy új hobbihoz vagy fogyóeszközök, gourmet ajándékcsomag esetén simán válassz a csomagba kedvenc termékéből, például a kávé témában a szokásos csomagból vagy kapszula fájtából.
 • Exkluzív alapdarab, amit magának nem venne meg! Például, ha imád teázni akkor teheti ezt csodaszép, üveg teás csészéből is.
 • Nézz szét, kutass kiegészítők iránt! Minden nagyobb kategória telis tele van kiegészítőkkel. Ha a kávé témakörnél maradunk, akkor például találsz apróbb barista eszközöket vagy teasütményt, mely jól illik a kávés kompozícióhoz.
 • Ha az esemény jellege megengedi, akkor a vicces darabok is szóba jöhetnek.
 • Ha nem gasztro témakörből készíted a csomagot, akkor is nézz szét a témában, hogy milyen erre a témára épülő édességeket, fogyasztható dolgokat találsz. Például ma már szerszámoktól kezdve sakkfigura formákig találsz csokoládékat, melyek passzolhatnak a megálmodott koncepcióhoz!
 • Mik azok a dolgok, amelyek illenek az alap ötlethez? Például egy horgász ajándékcsomagba nemcsak a horgász eszközök lehetnek érdekesek, de akár olyan egészséges nassolnivalók is, amiket magukkal vihet.
 • Létezik-e a termékekből az ünnephez illő kiegészítés? Pálinkák esetében szoktunk feliratozott, kerek évszámos címkéket látni, melyek jól mutatnak a dobozban is, ha magyaros vagy pálinka ajándékcsomag a koncepció.
 • Személyre szabott vagy fényképes ajándékok is kerülhetnek a dobozba.
 • És nem utolsó sorban egy-egy kézzel készített kiegészítőt is elhelyezhetünk, ami igazán szeretetteljessé és különlegessé teszi ajándékcsomagunkat.

A tartalom kiválasztásánál mindig vedd figyelembe, hogy mennyire ismered az ünnepeltet és mennyire álltok közel egymáshoz. Egy családtagod számára ajándékozz bátran akár maradandó dolgokat, amelyek tudod, hogy jól illenek a stílusához vagy éppen a lakásába. Távolabbi ismerősöknek vagy munkahelyi ajándékozás esetén pedig előnyösebb használati cikkeket ajándékozni, melyek kipörögnek, elfogynak, mint például az italok, élelmiszerek vagy gyertyák, drogériai termékek.Meríts ötleteket a NiceToGiveYou ajándékcsomagjait böngészve!
Ajándékcsomag készítés házilag - kiegészitők

Az ajándékcsomagok tartalma

Amikor házilag készíted az ajándékcsomagot, akkor a legnagyobb kihívás összhangot teremteni a dobozban. Az előző pontban már leírtuk, hogyan találhatsz a témához illő tárgyakat, de ez még nem minden. Ha azt szeretnéd, hogy jól mutassanak az apróbb ajándékok a dobozban, együtt is, akkor van még néhány szempont, melyekre érdemes figyelned.

Méretek

Az egyik legfontosabb az ajándékok mérete. Az ajándékcsomagban, hacsak nem valami óriásit szeretnél, nem mutatnak jól a hatalmas dolgok. Sokkal inkább mutatósabbak a kisebb méretű tárgyak, melyeket úgy tudsz bepakolni az ajándékcsomagba, hogy még hely is legyen közöttük. Ez utóbbi rendezettséget és harmonikus látványt nyújt, amikor szeretted leveszi a doboz tetejét.

Legfeljebb egy-egy nagyobb dolgot helyezz a csomagba, és körülötte inkább kisebb tárgyakkal töltsd fel az ajándékcsomagot vagy akár töltsd meg a dobozodat apróságokkal. Látszódjanak szépen, amiket beletettél, hangsúlyozd ki a legfontosabbat, és semmiképpen se legyenek összezsúfolva benne az ajándéktárgyak.

A méretek kapcsán a mélység az egyik legfontosabb jellemző. A legpraktikusabb, ha közel hasonló méretű dolgokat pakolsz a dobozba. Egyrészt ezek mutatnak szépen egymás mellett, másrészt pedig a dobozod méretét is ez fogja meghatározni. Ha hasonló méretű és leginkább mélységűek az ajándékok, akkor tudsz ehhez passzoló dobozt választani és a térkitöltőből sem emészt fel túl sokat.

Legyen stílusos az ajándékcsomag!

A stílus és színvilág a másik kritikus tényező ahhoz, hogy harmonikus legyen az otthon készített csomagod. A belekerülő tárgyak esetén ügyelj rá, hogy alap stílusjegyekben megegyezzenek a termékeid: ne kedverd a minimál stílust a díszített elemekkel, a színeset az elegánssal stb.Ha lehet a tárgyak színeit és a csomagolásokat is kombináld össze, hogy egymáshoz illő palettán mozogjanak. Ennél az az egyszerűbb, hogyha a csomagba kerül egy főtermék és aköré válogatsz kiegészítőket. Például egy üveg rózsaszín gin mellé bátran válogass rózsaszínű gin fűszereket, liofilizált málnát vagy szárított hibiszkuszt.
Ajándékcsomag készítés házilag - harmonia

Hol szerezd be az ajándékcsomag tartalmát?

Mivel az ajándékcsomag számos apróbb tárgyat tartalmaz, így azok külön helyekről történő beszerzése elég költséges lenne. Ahhoz, hogy költséghatékony tudj maradni saját ajándékcsomag összeállításakor a következő megoldásokat javasoljuk:

 • Amennyiben egy adott téma kapcsán keresgélsz, keress olyan weboldalt ahonnan a termékek java részét meg tudod rendelni. Így a szállítási költségért csak egyszer kell fizetned.
 • Hogyha több helyről szeretnéd begyűjteni az ajándék tárgyakat, akkor a személyes beszerzés lehet a takarékos megoldás. Ennek további előnye még az, hogyha már megvettél valamit akkor magaddal viszed és élőben meg tudod nézni, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.
 • Ha valami különlegeset rendelsz, ami nem kapható mindenhol akkor érdemes azt az egy darabot megrendelni, és a hozzá passzoló dolgokat személyesen összegyűjteni.

Hogyha nem hagyod az utolsó percre ezek beszerzését, akkor akár minden vásárlás alkalmával gyűjtögetheted a hozzávalókat. Meg is adja a hangulatát az ajándékcsomag készítésnek és az ünnepi figyelmességnek.

Milyen dobozba kerüljön az ajándékcsomag?

Az ajándék boxok megjelenésének az egyik központi eleme maga az ajándékdoboz. Ez adja meg a látványt, az első érintkezési pontot az ajándékozottal. Az ajándékdoboz teszi kíváncsivá, izgatottá, amikor meglátja a kezedben vagy a karácsonyfa alatt. Ilyenformán kulcsfontosságú, hogy hogyan néz ki kívül-belül, hogyan illik az ajándéktárgyakhoz és magához az alkalomhoz.

Sokféle ajándékdobozzal találkozhatunk az egyszerű natúr papírdobozoktól kezdve a különféle díszítéssel ellátott, feltűnőbb modellekig. Egy kézműves csomaghoz például jól passzolhatnak a natúr, barna dobozok is, hiszen a belekerülő ajándékok fogják megadni a hangulatot. Ugyanakkor egy céges ajándékozás keretében inkább a professzionális megjelenésen van a hangsúly és a letisztultabb irányvonalak a nyerők.

A NiceToGiveYou ajándékdobozok esetén az egyik fő szempont a megjelenés volt, a másik pedig az újbóli felhasználás lehetősége. Dobozainkat úgy választottuk ki, hogy azok külső dekoráció segítségével tökéletesen illenek családi és céges környezethez is. Mágneses záródásuknak és tartós anyaguknak köszönhetően pedig az ajándékozást követően is praktikus tároló dobozként funkcionálnak.

Ajándék doboz 33x22x10

Ezeket az ajándékdobozokat most te is beszerezheted a DIY ajándékcsomagokhoz. Többféle méretben elérhetőek a NiceToGiveYou által is használt ajándékdobozok. A laposabb típusú, fehér díszdobozok kitűnő választások esküvői ajándékcsomag átadásához, míg a mélyebb boxok a születésnapi és karácsonyi ajándékcsomagokhoz adnak megfelelő körítést.A legjobb pedig, hogy igény szerint egyedivé is szabhatod a NiceToGiveYou dobozait. A masni mellett kérheted őket arany színű felirattal a külső lapján vagy ugyanilyen arany színű felirat kerülhet a belső fedelére is. Ez utóbbi az igazán személyes üzenetekhez is tökéletes.

Neves ajándékdoboz - 332210

Tipp: amennyiben van egy „fő terméke” az ajándékcsomagnak, akkor érdemes annak a méreteihez választani a dobozt, majd végül a kiegészítőket. Például a whisky ajándékcsomag esetén a kiválasztott whiskys üveghez keresni megfelelő dobozt, és belepróbálás után nézni meg, hogy a fennmaradó dobozt hogyan is lenne érdemes berendezni.

A térkitöltő szerepe

Otthonosság, rendezettség, harmónia és egység. Ezen érzések mindegyikét megadja az, hogyha a megfelelő térkitöltő anyaggal töltjük fel az ajándékdobozt. Megteremti az összhangot a különböző ajándéktárgyak között és nem mellesleg védi azokat a sérülésektől, rázkódásoktól. Így akkor is biztonságban tudhatod az ajándékcsomagot, hogyha postán küldöd el szeretteidnek.Térkitöltéshez többféle anyagot tudsz választani, melyek közül a két legnépszerűbb a fagyapot és a kreppelt térkitöltő papír. Más-más élmény nyújtanak látványban, tapintásban és más termékekhez passzolnak. Míg a fagyapot teljesen natúr hatású színeiben, állagában, addig a térkitöltő papír számos színben elérhető. Használatukat tekintve a fagyapottal jóval nehezebb bánni, hiszen sokkal másabb a térkitöltő hatása, mint a papírcsíkoknak és nem kevés fűrészpor is kerül ez esetben a csomagokba.

A körítés

Ha már megvannak a termékek, a hozzájuk illő doboz és a termékek elrendezése, akkor már „csak” a végső dekoráció marad hátra. Kívül-belül adhatunk díszítést a dobozhoz, összhangban a belekerült termékekkel. Ezeket válogathatjuk a termékekhez színben, formában, tematikához illően vagy éppen az adott ünnep jegyében. Ugyanaz a doboz eltérő díszítéssel tökéletesen passzolhat a karácsonyhoz és szülinapi ajándékozáshoz is.A doboz belsejébe valószínűleg nagyon apró díszítő elemek kerülnek, hiszen az egyes termékek közötti helyet szeretnénk kihasználni, feltölteni. Íme néhány tipp, amitől hangulatosabb lesz az ajándékcsomag:

 • Egy darabos csomagolású bonbonok, télen szaloncukrok.
 • Apró virágok: szárazvirág, selyemvirág, tobozok, termések.
 • Hobbi díszítő elemek, mint falapból készült szívek, hópelyhek, pompomok.
 • Kártyák és üdvözlőlap, melyek még a személyes jelleget is megadják az ajándékcsomagnak.

Az ajándékdoboz külsejét is számtalan módon dobhatjuk fel:

 • A legegyszerűbben gyönyörű masnikkal, melyektől ünnepi hangulata lesz.
 • Tehetünk a masniba szárazvirágot is, amennyiben tudjuk biztosítani, hogy ne nyomódjon össze.
 • Kerülhet fotó, üdvözlőlap a masni alá, így már a kibontás előtt is van meglepi.
 • A natúr dobozokat könnyen feldobják a ráragasztott matricák, designok.

Majdnem olyan ez mint egy apró lakberendezési projekt. Választhatsz minimalista megoldásokat is vagy díszítheted különféle módon. A lényeg, hogy összhangban legyenek a külső-belső dekorációk, maguk a termékek és az alkalom, amire készíted az ajándékcsomagot.

Mi így készítjük

Ha szívesen néznél még ajándékcsomag összerakós videókat, akkor ajánljuk figyelmedbe a TikTok oldalunkat. Továbbá több száz ajándékcsomag inspirációt gyűjtöttünk az angol nyelvű Pinterest oldalunkon, illetve az Ajándékcsomagok menüpont alatt. Téma szerint csoportosítottuk ezeket, hogy egyszerűen tudj böngészni közöttük! Jó ajándékcsomag készítést kívánunk!

Ajándékcsomag ajánlat - NiceToGiveYou

Shopping Cart