Születésnapi köszöntők minden alkalomra

Születésnapi köszöntők szeretteidnek

A születésnapi köszöntők élettel telivé varázsolják a napot és megdobogtatják szívünket. Jól esik adni és olvasni is ezeket a leveleket, üzeneteket, kísérőkártyákat – legyen az bármilyen formája a köszöntésnek, ezek az apró figyelmességek megadják a születésnap igazi hangulatát.

Nincs egy általános köszöntő, hiszen minden egyes szerettünkhöz és barátunkhoz más-más illik. Írhatod te magad is ezeket, de ha úgy érzed, hogy szükséged van egy jó ötletre, akkor ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk több, mint 50 születésnapi köszöntőt, melyekből ihletet meríthetsz.

A cikk első részében következzen néhány tipp és példa, hogyan írhatsz nagyszerű köszöntést, majd pedig általánosabb köszöntő szövegeket és idézeteket találsz témák szerint csoportosítva.

5 tipp a legszuperebb születésnapi köszöntő megírásához

Szeretnél olyat írni, ami megnevetettei vagy amit megkönnyez, amit később is szívesen olvas vissza? Ne gondold túl a dolgot, csak gondolj az ünnepeltre, olvasd át ezeket a tippeket és hozz össze egy eredeti, csakis neki íródott születésnapi köszöntőt!

1. tipp: Szóljon róla!

Csodálod, ahogyan pozitívan és rendíthetetlen küld a közös célotokért? Vagy mert gondoskodó és mindig számíthatsz rá? Vagy éppen a viccei és humoros megjegyzései csalnak mosolyt az arcodra? Esetleg inspirál másokat a folyamatosan fejlődésre és hogy a legtöbbet hozzák ki magukból?

Emelj ki egy számodra különleges jellemvonást, cselekedetet, melyből érzi, hogy nemcsak ezen a napon, hanem mindig figyelsz rá és sokat jelent számodra. Ezek a bókok nemcsak jól esnek, de rengeteg energiával és önbizalommal is feltöltik az ünnepeltet.

2. tipp: Ossz meg egy közös emléket!

A közös emlékek adják az élet szépségeit! Az együtt átélt pillanatok mindkettőtök számára fontosak és emlékezetesek maradhatnak. Írj hát a születésnapi köszöntődbe egy közös pillanatot, melyet a születésnapossal éltél át és írd meg miért volt ez annyira jó esemény, különleges számodra. Lehet akár az elmúlt egy évből, de korábbi emlékek közül is válogatni. A lényeg, hogy rólatok szól és becses a szíveteknek.

3. tipp: Egy kis humor?

Megnevettetni a születésnapost az egyik legjobb dolog! Csempésszünk egy kis viccet, humoros megszólalást az üdvözlőlapba. Ugyanakkor mindig ügyeljünk rá, hogy azt a születésnapos is hasonlóan humorosnak ítélje meg. A hozzá fűződő kapcsolat és a személyisége alapján válasszunk poént vagy inkább kerüljük el, ha nem vagyunk biztosak a fogadtatásában.

4. tipp: Kitekintés

A születésnapok egy év elmúlását, ugyanakkor egy új kezdetét is jelölik. Tekintsünk kicsit a jövőbe, említsük meg a születésnapi jókívánságaink között, hogy mire leszünk kíváncsiak főleg ha nagy események vannak közelgőben az új év gyanánt. Ilyen lehet egy utazás, költözés, esküvő vagy baba születés.

5. tipp : Piszkozat

Ne hidd, hogy elsőre tökéletes lesz! Próbáld meg leírni a gondolataidat egy papírra vagy számítógépes, telefonos jegyzetedbe, hogy aztán ki tudd javítani, ha mégis mást szeretnél mondani. Különös tekintettel arra, hogyha el vagy szokva a kézzel írt levelektől, akkor először a végleges szöveget is gyakorolhatod leírni. Kicsit amatőrnek hangzik, de mégis rosszabb, ha az üdvözlőkártya lesz tele javításokkal.

születésnapi köszöntők felnőtteknek

A tippek mellett íme néhány példa.

Köszöntő a párod, férjed, feleséged számára

„Kedves, gyengéd és türelmes… csupán néhány tulajdonságod, mely oly sokat jelent nekem. A születésnapod megünneplése lehetőséget ad arra, hogy elgondolkozzak rajtad, és újra rájöjjek, miért szerettem beléd.”

„Minden év elteltével egyre hálásabb vagyok, hogy engem választottál párodul. Tudd, hogy a legnagyobb ajándékot adom neked: a teljes szívemet.”

A gyermeked számára

Néha úgy tűnik, a gyermekek oda sem figyelnek… miközben belül rengeteget jelentenek számunkra a szép szavak, dicséretek, akár a születésnapjuk alkalmával is.

„Imádom a bájos mosolyodat és azt, hogy minden nap megnevettetsz. Te vagy az igazi ajándék a születésnapodon!”

„Rengeteg boldogságot adsz nekünk a születésnapodon és minden nap!”

„Életem egyik legnagyobb ajándéka az anyukádnak lenni. Nem számít, milyen születésnapi ajándékot választok, soha nem tudnék olyan értékes ajándékot adni neked, mint amilyen értékes te vagy nekem.”

Születésnapi jókívánság anyukád, apukád számára

„Kemény munkád, hited és szereteted egész életemben inspirációt jelentett. Születéseddel a világ gazdagabb hely lett. Boldog születésnapot!”

„Nap, mint nap önzetlenül áldozod az idődet és energiáidat szeretteid és a körülötted lévők számára. De ez ma a te születésnapod, amikor megünnepelhetünk téged! Élvezd minden egyes percét és kívánom, hogy még sok ilyen legyen!”

A következőkben összegyűjtöttünk sok-sok születésnapi jókívánságot és idézetet, melyek ihletet adnak a sorok megírásához.

Motiváló születésnapi köszöntők

Mielőtt elfújod a gyertyákat, kívánj valamit! Én pedig azt kívánom, hogy váljon valóra az összes álmod a születésnapodon és az év összes többi napján is

Egy igazi angyal született ezen a napon! Ez az angyal pedig te magad vagy! Légy a legjobb önmagad és szárnyalj mindig! Varázslatos születésnapot kívánok neked!

Ez a nap a te napod! Kívánom, hogy a holnap, a következő hét, hónap és év is így teljen, tele lehetőségekkel és boldogsággal. Boldog születésnapot!

Idén ismét eggyel több gyertya került a tortára. De kinek van kedve számolni, mikor a fényük ilyen lenyűgöző?!

A születésnapodon egy hegy sem tűnik túl magasnak, a folyó sem túl széles és nincs lehetetlen álom sem! Érd hát el mindezt a következő évben! Isten éltessen!

Ismét eltelt egy év! A születésnapod tökéletes alkalom, hogy lazíts kicsit és megtervezd a következő fantasztikus évedet!

A születésnapod egy állomás, ahol megtervezheted, hogyan éred el azokat a nagyszerű dolgokat, melyeket szeretnél! Kívánok neked sok kitartást, boldogságot és szeretet ezen az úton! Isten éltessen sokáig!

Kövesd mindig a saját utadat. Légy mindig ilyen bájos, inspiráló és boldog, amilyen most vagy! Boldog születésnapot kívánok!

Boldog születésnapot kívánok neked! Légy szeretteiddel, nevessetek és élvezzétek ki minden egyes pillanatát ennek a csodálatos napnak!

Születésnapod alkalmából kívánom neked, hogy legyen elég erőd, bátorságod és kitartásod álmaid megvalósításához! Legyen csodás a születésnapod!

Boldogságos születésnapot! Élvezd ki minden egyes percét ennek a fantasztikus napnak, hiszen ez a születésnapod!

Hit, remény és szeretet! Ezt mind kívánom neked! Nemcsak születésnapodon, hanem minden egyes napra. Boldog születésnapot!

4

Rövid, egysoros születésnapi köszöntők

Távolabbi ismerősöket, kollégákat rövidebb üdvözlő szövegekkel köszöntjük születésnapjuk alkalmából.

Legyen ez a nap játékkal és nevetéssel teli! Isten éltessen!
Szívből kívánok neked minden jót és szépet születésnapod alkalmából!

Kívánom, hogy a következő év még különlegesebb és tartalmasabb legyen! Boldog születésnapot!

Boldog születésnapod! Legyen minden napod olyan szép és áldott, mint ez a mai.

Nem kívánok többet, mint hogy minden álmod valóra váljon! Isten éltessen sokáig!

Szívből köszöntelek születésnapod alkalmából! Minden jót kívánok neked!

Boldog születésnapot barátom! Remélem, jól sikerül ez a nap!

6

Vicces születésnapi köszöntők

A humor nem maradhat ki a születésnapi köszöntők közül sem! Kicsit visszafogottabb változatokat gyűjtöttünk össze, melyekkel jó barátaidat felköszöntheted.

Valami igazán csodálatos és inspiráló ajándékot szerettem volna adni neked. Szóval magamat adom!

Ne hagyd, hogy az éveid száma elszomorítson! Olyan nehéz utána ismét felvidítani!

XX évesnek a lenni a legjobb! Ahhoz már túl idős vagy, hogy belásd a hibáidat, de ahhoz még fiatal, hogy elkövess újakat! Boldog születésnapot!

Sosem mondanám, hogy öreg vagy… inkább úgy fogalmaznék, hogy te voltál a legtöbbet fiatal!

Mostanra már mindent megtanultál, már csak emlékezned kellene rá! Nem is olyan nehéz ez! Így kívánom, hogy minél több jóra emlékezz ezen a csodás napon!

3

Születésnapi köszöntők utólag

Veled is volt már úgy, hogy napokig fejedben tartottál egy közelgő születésnapot, majd pont aznap teljesen elfelejtetted? Ilyenkor kicsit cikinek érezzük, főleg ha közelebbi barátunkról van szó, viszont néhány frappáns születésnapi üdvözlet sokat dobhat a helyzeten. És talán ilyenkor több időnk van beszélgetni is az ünnepelttel, hiszen már nem annyira elfoglalt, mint a születésnapján.

Isten éltessen sokáig utólag is! Ne haragudj, hogy nem írtam korábban, de hogy is emlékezhetnék a születésnapodra, mikor sosem öregszel?!

Most hogy már mindenki felköszöntött születésnapod alkalmából, kívánok neked én nagyon sok szeretettel boldog születésnapot!

Nagyon sajnálom, hogy elkéstem a születésnapi köszöntőddel! De nyugi legalább az éveid számára sem emlékszem már! Boldog születésnapot!

Nem is késik a születésnapi köszöntőm, csak idén megérdemled, hogy ne csak születésnapod, hanem “szülihónapod” legyen!

Ajándékcsomag ajánlat - NiceToGiveYou


Születésnapi idézetek

Klasszikus képeslapba és üdvözlőkártyába illő köszöntőként válassz egy szép, születésnapi idézetet. A csokorba szedett idézetek között találsz vidámabbakat és néhány elgondolkodtatót is.

“Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán,
Őrizd meg az emlékeid, s légy nagyon vidám!”
Bródy János

“Minden születésnap egyforma öröm, az elsőtől az utolsóig. Mert azt jelenti, hogy akit szeretünk, akihez ragaszkodunk, rokon vagy barát, itt van velünk az életben, ebben az egyszeriben, s mi is vele lehetünk itt.”
Gombos Gyula

“Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.”
Sri Chinmoy

“Életünk boldogsága parányi töredékekből áll össze – az apró, elfeledett csókokból és mosolyokból, egy kedves pillantásból, avagy egy szívből jövő jókívánságból.”
Samuel Taylor Coleridge

“Nem tudom, mit rejt a sorsod,
mosolyt hoz-e vagy könnyeket.
Tanuld meg hát feledni a rosszat,
s őrizd meg a boldog perceket.”
Ernest Hemingway

“Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova szeretnél; légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van és csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél.”
Paulo Coelho

“Egy homokszemben lásd meg a világot,
egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot,
s tartsd a tenyeredben a végtelent.”
William Blake

“Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.”
Vörösmarty Mihály

“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”

Albert Einstein

“Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz.”
Wayne Dyer

“Az évek utak, melyeket végig kell játszani.”
Fekete István

2

“Gondolj merészet és nagyot, és tedd rá éltedet, nincs veszve bármi sors alatt, ki el nem csüggedett.”
Vörösmarty Mihály

“Jót kivánok én is néked,
Ez természetes dolog,
Csakhogy a jó annyiféle,
Hogy alig választhatok.”
Petőfi Sándor

“Onnan tudod, hogy megöregedtél, hogy a gyertyák már többe kerülnek, mint maga a torta.”
Bob Hope

„A szeretet azt jelenti, hogy a legjobbat kívánjuk és adjuk a másiknak, még annál is jobbat, mint amit magunknak adnánk.”
Anthony Strano

„Éld az életed! Ugorj fejest, csinálj őrültségeket! Ne várj! Még soha nem voltál ilyen öreg és már soha nem leszel olyan fiatal, mint most.”
Suzanne Collins

“Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz.”
Wayne Dyer

“Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat.”
Louise L. Hay

“Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.”
Vörösmarty Mihály

Születésnapi köszöntők barátoknak

A születésnap egy különleges alkalom barátok között is. Kifejezhetjük egymásnak mennyit jelent a barátságunk, megünnepelhetjük közösen ezzel is új élményekkel gazdagítva a kapcsolatot.

Hálás vagyok, hogy olyan barátom van, mint te! Egy barát, akivel mindent élményt és gondolatot megoszthatok. Köszönöm, hogy vagy és kívánom, hogy váljon valóra minden születésnapi kívánságod!

Boldog születésnapot drága barátom! Kívánom, hogy legyen csodálatos ez a nap számodra, hogy még sokáig emlékezz rá vissza!

1

Boldog születésnapot kívánok a legőrültebb, legviccesebb és legnagyszerűbb barátnak! Nagyon szeretlek, és hálás vagyok, hogy a barátom vagy!

Légy mindig önmagad! Ez a varázslatos és nagyszerű ember, aki ráadásul a legjobb barátom is! Isten éltessen sokáig XX. születésnapod alkalmából!

Születésnapi jókívánságok anyáknak

Anyukánkat ritkán köszöntjük csak üzenetben, azonban kísérőkártyaként vagy képeslap formában így is tudunk olyan szívhez szóló születésnapi köszöntőket írni, melyeknek nagyon fog örülni édesanyánk.

Boldog születésnapot anyu! Lazíts ma kicsit, hiszen megérdemled!

A világ számára csak egy ember vagy, viszont számomra te jelented a világot! Boldog születésnapot kívánok!

Te vagy a legelső barátom és örökre a legjobb is! Alig várom, hogy megünnepeljük ez a csodás napot!

Anyukám, te vagy a legkülönlegesebb ember a földön! Kívánom, hogy a születésnapod is legalább ennyire különlegesen legyen!

Születésnapi jókívánságok apáknak

Az apukákkal is hasonló a helyzet, de hozzájuk jobban illenek a könnyedebb típusú köszöntők, hiszen mindig szeretik humorosabb oldalról megközelíteni az életet.

Olyan szerencsés vagyok, hogy te vagy az apukám! Most már duplán is szerencsésnek érzem magam, hiszen ilyen nagyszerű nagypapája van a gyerekeimnek. Köszönjük, hogy vagy nekünk és a legboldogabb születésnapot kívánjuk neked!

Boldog születésnapot apu! Kívánom, hogy legyen jó nagy a kifogott hal, jó hideg a sör és legyen szerencsés a szezon a kedvenc csapatodnak!

Kedves apa! Köszi, hogy igazi férfit faragtál belőlem…annak ellenére is, hogy lány vagyok! Szeretlek és boldog születésnapot kívánok neked!

Boldog születésnapot kívánok a legjobb taxisofőrnek, a leggazdaságosabb szerelőnek, a leghatékonyabb pókvadásznak és a legnagylelkűbb bankárnak!

Születésnapi köszöntő testvéreknek

A testvérem vagy, életem egyik legszebb ajándéka. Lehet, hogy nem tudok veled mindennap találkozni, és a kezedet sem tudom mindig fogni. De a gondolataimból és szívemből, nem foglak soha elengedni.”

“Számíthatsz rám,
ha közel vagy,
vagy távol.
Számíthatsz rám,
ha gyenge vagy,
vagy bátor.
Számíthatsz rám,
ha el vagy veszve,
mert testvéred vagyok
mindörökre!”

5

Az ember a testvérét nem választja, de ha tehettem volna, akkor is téged választanálak! Boldog születésnapot!

A szülinapodon a legnagyobb öröm, hogy mindig idősebb leszel nálam!

Reméljük megtaláltad a tökéletes születésnapi köszöntőt, idézetet az ünnepelt számára! Cikkünk folyamatosan bővül újabb szövegekkel, így érdemes feliratkozni hírlevelünkre is, hogy értesülj róla!

Még több születésnapi gifet találsz ebben a cikkünkben, melyeket bátran elküldhetsz ismerőseidnek.

Shopping Cart