Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak - borítókép

Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak?!

Az onboarding folyamat hatása sokáig, akár a teljes munkahelyen töltött időszak alatt hatással van a kollégákra. Ezért érdemes kellő figyelmet fordítani a megfelelő alapkövek letételére, hiszen ezek alapozzák meg a kapcsolódási pontokat, céges normákat. Az onboarding során kerül kapcsolatba az új kolléga az egész csapattal, ekkor ismeri meg a céges missziót és víziót, és ami ennél is fontosabb: a céges kultúrát.

A folyamatosan formálódó céges kultúrát átadni az új munkatársaknak nem könnyű feladat, kiváltképpen az egyre magasabb arányokat öltő távoli munkavégzés mellett. Persze, le lehet írni az alapvető szabályokat, elmondani az íratlan részeket, sztorizgatni a korábbi élményekből és végiggörgetni a cég instagram oldalát, ez azonban lassú folyamat.

Ha segíteni szeretnéd új kollégád mielőbbi beilleszkedését a csapatba, akár irodai akár home office munkavégzés esetén, akkor fordíts rá még több figyelmet érkezésekor. Fejezd ki figyelmedet, és üdvözöld munkatársadat egy kifejezetten új belépő kollégáknak szóló ajándékcsomaggal.

Hogyan segíti az onboarding folyamatot egy ajándékcsomag belépő kollégáknak?

Ha egy egyedi céges ajándékcsomaggal köszöntöd új kollégádat, akkor megalapozod az első munkanap hangulatát. Érezni fogja, hogy egy olyan cégnél kezdi el a munkát, ahol valóban odafigyelnek az alkalmazottakra és már az első nap egy biztonságos légkörrel találkozhat. Ami különösen fontos, hiszen az első munkanapon a legtöbb kolléga stresszel és meg van szeppenve. Egy meleg fogadtatás sokat lendít ezen!

Attól függően, hogy mik kerülnek a dobozba, az onboarding ajándékcsomag fontos üzeneteket közvetít. Egyrészt az előbbiekben leírt figyelmességet, másrészt a szervezettel való kapcsolódási pontokat. Ha például tartalmaz egy köszöntő levelet a CEO-tól, vagy egy apró etikai kódexet infografikákkal, akkor ezáltal már vázolja a szervezeti normákat, hozzáállást. Az ajándékcsomagba kerülő dolgok szimbolizálják a szervezettséget és egységességet is.

Egy ilyen céges ajándékcsomag több, mint puszta leírás arról mi hogyan működik a vállalatnál és több, mint egy welcome email, amin érezhető, hogy kellően sablonos. Az onboarding box a cég egy szeletét önti fizikai, kézzel fogható formába. Az emberek különösen szeretik érezni, megtapogatni a dolgokat – sokkal jobban átérzik ezáltal a változást is, hogy új munkahelyre kerültek, új környezetben, új elvárásokkal és célokkal.

A céges ajándékcsomag tartalma belépő kollégákra szabva

Az új munkavállalóknak készülő céges ajándékcsomagot változatosan fel lehet tölteni annak függvényében, hogy pontosan mi is a célunk vele. Kapcsolódási pontokat nyújtani, hovatartozás érzését elősegíteni, pusztán köszönteni az új kollégát, esztétikus köntösbe burkolni a használati eszközöket vagy éppen PR fogásként tekinteni rá. Bármelyik is legyen, gyűjtöttünk néhány olyan céges ajándékot, amik jól mutatnak az ajándékcsomagban.

Irodai felszerelések, mint céges ajándék

Az onboarding ajándékcsomag a figyelmesség mellett a hasznosságról szól. Feltöltheted csupa olyan termékkel, melyek szükségesek a mindennapi munkavégzéshez. Egy szép ajándék dobozba pakolva, ezek a hétköznapi tárgyak is érdekes céges ajándékcsomagot alkotnak. Irodai felszerelések közül kerülhetnek bele tollak, szövegkiemelők, táblafilcek és természetesen füzet, sticky notes. Ezek mind fogyó eszközök a legtöbb céges környezetben, és ha nem is az első munkanapon, de legkésőbb a rákövetkező hetekben valószínűleg biztonsítani kell minden egyes munkavállaló részére. Emeli a céges ajándékcsomag hangulatát, hogyha egyedi céges terméket varázsolsz belőlük logózással vagy úgy válogatod össze őket, hogy stílusban, színekben, tartalomban passzoljanak egymáshoz és a céges brandhez is.

A belépő kollégáknak készülő ajándékcsomagot megtöltheted maradandó irodai felszerelésekkel is. Többek között ilyen a logózott egérpad, mely tökéletes céges ajándék azoknak, akik egeret használnak. Hasznos otthon és az irodában is, hiszen a munkaállomást céges arculatra szabja.


Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak - logózott termékek

Onboadring box

A NiceToGiveYou által kínált onboarding box is a praktikus irodai kiegészítőket tartalmazza egy elegáns, matt fekete, céges logóval ellátott ajándékdobozban. Külső megjelenése is professzionális, a benne található eszközök pedig jól jönnek a mindennapokban. Logózott elviteles bögre, toll és keményfedeles jegyzetfüzet. Mindegyik hasznos és nem mellesleg presztízs értékű is a közös meetingek, tárgyalások alkalmával.

onboarding box felulnezet

Mindennapi irodai kiegészítők a céges ajándékcsomagban

Elcsépeltnek hangzik, de tudjuk, hogy a kávé és tea is jobban esik, ha egy menő bögréből fogyasztjuk el. A logózás pedig nem drága, és ennek eredményeként az új munkatárs már az első napon a csapat részének érzi magát. Ha a bögrét túl általánosnak érzed, akkor lehet ez vizes palack vagy hordozható kávéspohár is, hiszen mindkettő praktikus céges ajándék, ráadásul környezettudatosak is.Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak - logózott bögre
A munka környezet kialakítása nagyban befolyásolja a napközbeni fókuszt és hatással van gondolataink rendezettségére is. Ezáltal az íróasztal berendezése és az ott található eszközök hatással vannak a munkavállalóinkra. Az onboarding boxban helyet szoríthatunk praktikus íróasztali kiegészítőknek. Kerülhet bele egy apró cserepes virág, akár céges designnal ellátott kaspóban vagy szúrhatunk mellé egy apró üzenetes táblát “üdv a csapatban” felirattal. De ugyanígy hasznos kellékek a ceruzatartók, mappák, névjegykártya tartók, melyek segítenek a rendezettség kialakításában.

Feszültségcsökkentő eszközként jó választás a stresszlabda is a kollégáknak szóló céges ajándékcsomagba. Számos változata van, logikai játékok is, és ezeket is lehet logóztatni. Még mindig jobb pótcselekvés a stresszlabdát nyomogatni a meetingek alatt, mint a telefont görgetni, hiszen kevésbé vonja el az emberek figyelmét a témáról.

A coviddal szinte a céges ajándékcsomagok állandó kiegészítője lett a céges szájmaszk. A logózott és céges branddel ellátott szájmaszkok amellett, hogy a munkavállalók egészség megőrzését támogatják rendkívül magas PR értékkel is bírnak. Bármerre járnak a városban, részt vesznek üzleti találkozókon vagy éppen ügyfeleket fogadnak, minden esetben kifejezik a céges való tartozásukat és elkötelezettségüket is.

Kedves apróságok az ajándékcsomagban belépő kollégáknak

Jó, ha a hasznos dolgok mellé befér néhány aranyos céges ajándék is. Szóba jöhetnek a kedves matricák, melyet az új munkatárs felragaszthat a laptopra, füzetre vagy bárhova, ahol jól esik neki. Választhatsz logózott darabot is, de akár egy viccesebb változat is közvetlen hangulatot teremt. Ezt tedd függővé a cég kultúrájától, hiszen végső soron az határozza meg, hogy mi illik a céges ajándékcsomagba és mi nem.Kedves apróság még, ha bármi ehető, iható termék kerül a dobozba. Őszi és téli időszakban válassz különleges filteres vagy szálas teát kiegészítőként, tavasszal és nyáron pedig preferáld az egészséges nassolnivalókat, mint a magvak vagy teljes kiőrlésű ropogtatnivalók.
Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak - egészséges snack

Kifejezetten új kollégák ajándékcsomagjába

Ki ne érezné magát megbecsültnek és értékesnek, amikor az első napján kap egy üdvözlő levelet a cég CEO-jától? Ez egy olyan jelképes gesztus, mely egy magasabb szintre emeli a munkavállalók lojalitását a kezdetektől fogva. Lehet sablon levél, amit aztán személyre szabnak a HR-es kollégák és a CEO már csak alá írja vagy akár két sorban egy üvözlet, amelyet kézzel ír a vezető. Válassz olyan megoldást, amely jól illik a céges a kultúrátokhoz és tükrözi a vezető egyéniségét is!
Céges ajándékcsomag belépő kollégáknak - CEO levél
Az onboarding ajándékcsomag egyik alapvető célja, hogy közelebb hozza a cég értékeit és céljait a munkavállalókhoz. Képet fest arról a helyről, ahol a kolléga az elkövetkező időszakban a legtöbb időt fogja tölteni. Így helye van a céges ajándékcsomagban akár egy kézikönyvnek is a kultúráról, misszióról vagy éppen a betanulási folyamatok mikéntjéről, programpontjairól. Egy jól összerakott grafikus mini kiadvány szemléletes és segít a céges szabályok gyors elsajátításában.

Ami pedig igazán személyre szabottá teszi az új kolléga első napját, ha az ajándékcsomagban megtalálja a saját névjegykártyáját. Az első pakk névjegyet az új pozíciójával, a céges designnal. Milyen büszke lesz már az első napon új munkahelyére!

Alapozd meg a munkavállalói kapcsolatot te is!

A céges ajándékcsomagok közül kiemelkedik az onboarding ajándékcsomag. Ez egyfajta első lépés, egy alapkőletétel a cég és a munkavállaló között. A jó kapcsolat, az elkötelezettség és a lojalitás pedig a teljes céges sikert meghatározzák. Miért is halogatnád ezt, amikor az első munkanapon is megalapozhatod a gyümölcsöző együttműködést egy céges ajándékcsomaggal!

Különösen hangsúlyos ez most a távoli munkavégzések idején, amikor a többségnek nincs is lehetősége megismerni a kollégáit, körbejárni az irodát vagy részt venni céges eseményeket. Ezeket pedig akár alternatív módon is, de pótolni kell, hogy a kialakult céges kultúra fennmaradjon.Készíts egyedi ajándékcsomagot új kollégáid számára vagy keress meg minket, hogy mi készíthessük el kollégáid számára a prémium céges ajándékcsomagot!

Shopping Cart